En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Karnıyarık Tarifi | Videolu Tarif

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Karnıyarık Tarifi | Videolu Tarif
Karnıyarık Tarifi | Videolu Tarif

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 50 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Karnıyarık Tarifi | Videolu Tarif. Patlıcan sizce de harika bir sebze değil mi? Kızartması, salatası, ızgarası hepsi birbirinden lezzetli olur. Tam olarak ilk ne zaman karnıyarık yapıldı bilinmese de, bir kaynağa göre geçmişi Selçuklu zamanında uzanıyor. Patlıcanı çok seven bir emirin aşçısı artık ne yemek yapacağını bilemeyince, aklına bir gün patlıcanın içine et koyup servis etmek gelir ve bu yemek öyle beğenilir ki, hep yapılmaya başlanır ve bu mutfaktan tüm coğrafyaya yayılır. Patlıcan seven herkesin sevdiği bir yemektir karnıyarık, hem anneler çok güzel yapar, hem de iyi esnaf lokantalarında lezzetli karnıyarık yiyebilirsiniz. Tabi canınız karnıyarık istediyse, başka bir yere gitmeden evde pratik tarifimizle karnıyarık yapabilirsiniz. Bu tarifi hem sizin hem de misafirlerinizin çok seveceğinize eminiz, o zaman yemek hazırlıkları başlayalım ve karnıyarık yapalım! Fırında karnıyarık tarifi ve patatesli karnıyarık tarifi de keşfetmeniz gereken tariflerimizden! Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Karnıyarık Tarifi | Videolu Tarif Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 6 adet patlıcan, büyük boy, alacalı soyulmuş

    İç Malzeme

    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 300 gram (g) kıyma
    • 1 adet soğan, orta boy, küp doğranmış
    • 3 diş sarımsak
    • 1 adet domates, küp doğranmış
    • 6 adet sivri biber, halka doğranmış
    • yarım tatlı kaşığı tuz
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Pul Biber
    • yarım su bardağı su, sıcak

    Sos İçin

    • 1 yemek kaşığı salça
    • 1 su bardağı su, sıcak

    Kızartmak İçin

    • 1 su bardağı zeytinyağı

    Karnıyarık Tarifi | Videolu Tarif Nasıl Yapılır?

    1. Patlıcanları alacalı soyarak limonlu tuzlu suda yarım saat bekletin.
    2. Derin bir tavada yağı ısıtıp, patlıcanları kızartın.
    3. Ayrı bir tavada soğanları 3 dakika kadar kavurun, biberleri ekleyip 2 dakika daha kavurun. Kıymayı ekleyip karıştırın ve 5 dakika suyunu bırakmasına izin vermeden kavurun. 
    4. Domates, su, tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek karıştırın, altını kapatıp kenara alın.
    5. Fırın tepsisine patlıcanları dizip, ortasını bıçak ile açın.
    6. Fırını 170 dereceye ısıtın.
    7. Kaşıkla kıymalı harcı patlıcanların içerisine paylaştırın.
    8. Bir kap içerisinde su ve salçayı eriyene dek karıştırıp, patlıcanların üzerine ve tepsiye ilave edin.
    9. 20 dakika pişirip, servis edin.

    Afiyet olsun! Karnıyarık Tarifi | Videolu Tarif ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Ev Burması

    Ev Burmasıyemektarifirehberi

    03Acı Salsa Soslu Biftek

    Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020