En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Pastırmalı Humus Tarifi | Videolu Tarif

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Pastırmalı Humus Tarifi | Videolu Tarif
Pastırmalı Humus Tarifi | Videolu Tarif

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 1

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Pastırmalı Humus Tarifi | Videolu Tarif tam size göre. Humus en tipik Orta Doğu yemeklerinde biridir. Arapça nohut anlamına gelen ‘hummus’ kelimesi bu yemeğe adını verir. İlk humus tarifine 13. Yüzyılda, Mısır’da bir yemek kitabında rastlanır, bu reçetede humus, soğuk nohut püresi, sirke, limon turşusu, baharatlar ve yağ ile hazırlanıyor, yani tahin veya sarımsak kullanılmıyor. Günümüzde aşağı yukarı Orta Doğu’da her ülkede yapılan humus, nohut veya nohut unu, tahin, zeytinyağı, limon suyu, sarımsak ve kimyon ile yapılır. Humusun garnitürleri veya servis şekilleri ülkeden ülkeye değişir, doğranmış domates, salatalık, kişniş, maydanoz, karamelize soğan, katı yumurta, çam fıstığı bunlardan bazıları. Humusun ana maddesi olan nohut, lifler, protein, B6 vitamini, magnezyum açısından çok zengindir. Ayrıca tahin, avokado, Hindistan cevizi yağı gibi yararlı yağlardandır ve antioksidandır. Pastırmalı humus, çemenden ve baharatlı tereyağdan gelen aromalarla hem güzel bir aperatif, hem de maç akşamları için çıtır yufka veya kraker ile birlikte güzel bir dip olur. Mutfağa geçelim ve klasiklerinizden biri olacak Pastırmalı Humus’u yapmaya başlayalım! 1 porsiyon Pastırmalı Humus 180 kaloridir.

Pastırmalı Humus Tarifi | Videolu Tarif Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 500 gram (g) haşlanmış nohut
    • 2-3 diş sarımsak
    • 1 su bardağı zeytinyağı
    • 1 su bardağı tahin
    • Yarım su bardağı sıcak su, kıvamına göre, gerekli olursa
    • 1 adet limon suyu
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Kimyon
    • Yarım tatlı kaşığı tuz

    Üzeri İçin

    • 5-6 dilim pastırma, suda bekletilmiş
    • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
    • 2 dilim kuru domates
    • 1 tatlı kaşığı çam fıstığı
    • Yarım tatlı kaşığı isot
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 5-6 yaprak maydanoz, ince doğranmış

    Sunum İçin

    • Yarım tatlı kaşığı isot
    • 5-6 yaprak maydanoz, ince doğranmış

    Pastırmalı Humus Tarifi | Videolu Tarif Nasıl Yapılır?

    1. Bir robotta humus malzemelerini kıvamını alana dek çekin, kıvamı katı olursa sıcak su azar azar ekleyip kıvamını yumuşatın.
    2. Güvecinizin içerisine yayın, üzerine suda beklettiğiniz pastırmaları ekleyin.
    3. Küçük bir tavada çam fıstıklarını zeytinyağı ile kavurun, renk alınca içerisine kuru domates, toz biber ve isot ekleyin. Kızınca ocaktan alın.
    4. Güvecinizin üzerine sosu ve maydanozu ilave ederek servis edin.

    Bu nefis Pastırmalı Humus Tarifi | Videolu Tarif tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Ev Burması

    Ev Burmasıyemektarifirehberi

    03Acı Salsa Soslu Biftek

    Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020