En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Tavuklu Bulgurlu Mantı | Videolu Tarif

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Tavuklu Bulgurlu Mantı | Videolu Tarif
Tavuklu Bulgurlu Mantı | Videolu Tarif

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Tavuklu Bulgurlu Mantı | Videolu Tarif. Klasik mantıya bayılıyoruz ama yeni tariflere de açığız! Önce kızartılan sonra haşlanan tavuklu bulgurlu mantı tarifi tüm detayları ve püf noktalarıyla sizlerle! Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Tavuklu Bulgurlu Mantı | Videolu Tarif Malzemeleri

    hamur için

    • 3 su bardağı un
    • 1 su bardağı ılık su
    • 1 adet yumurta
    • 1 tatlı kaşığı tuz

    iç malzeme için

    • 1 su bardağı bulgur
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 adet soğan, küp
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • 1 su bardağı tavuk suyu
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Nane
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Pul Biber

    tavuk haşlamak için

    • 4 adet tavuk but
    • 2 litre (l) su
    • 1 adet defne yaprağı
    • 5 adet tane karabiber
    • 1 yemek kaşığı tuz
    • 2 yemek kaşığı margarin

    Tavuklu Bulgurlu Mantı | Videolu Tarif Nasıl Yapılır?

    1. Tavuğu haşlamak için 1 litre suyun içerisine tuz, tavuk but, karabiber ve defne yaprağı koyun. Tavuk haşlandıktan sonra suyu mantı haşlamak için kenara alın.
    2. Mantı hamuru için; bir kâse içerisinde unu ve tuzu karıştırın. Yumurtayı ve suyu ekleyerek 5 dakika yoğurun. Ardından, 15 dakika buz dolabında dinlendirin.
    3. Bir tavada zeytinyağını kızdırın ve soğanı ekleyerek 5 dakika soteleyin.
    4. İçine bulgur, kuru nane, pul biber, karabiber ve tuz ekleyerek 3 dakika daha soteleyin.
    5. Tavuk suyunu ekleyerek 10 dakika pişirin.
    6. Tavada margarini eritip, pul biber ve naneyi karıştırın.
    7. Hamur 3’e bölerek un serilmiş bir tezgâhta oklava ile açın.
    8. İki parmak kalınlığında kareler kesin ve içine iç malzeme koyduktan sonra bohça şeklinde kapatın.
    9. Bir tavada 3 yemek kaşığı zeytin yağı kızdırın.
    10. Mantıları tavaya koyarak her tarafını pişirin.
    11. Mantıların üzerine 2 su bardağı tavuk haşlama suyu dökerek suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
    12. Üzerine didiklenmiş tavuk, margarin ve sarımsaklı yoğurt ile servis edin.

    Bu nefis Tavuklu Bulgurlu Mantı | Videolu Tarif tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Ev Burması

    Ev Burmasıyemektarifirehberi

    03Acı Salsa Soslu Biftek

    Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020