En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Yufkadan Mantı Tarifi | Videolu Tarif

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Yufkadan Mantı Tarifi | Videolu Tarif
Yufkadan Mantı Tarifi | Videolu Tarif

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 25 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Yufkadan Mantı Tarifi | Videolu Tarif tam size göre. Amerikalı’ların ‘comfort food’larının – yani iyi hissettiren yemeklerin, başında lazanya, mac and cheese gibi yemekler gelir, Türkiye’de ise kesinlikle mantı gelir. Mantı, yemek zevk verecek tüm ögelerin bir birleşimidir; hamur, kıyma, sarımsaklı yoğurt, baharatlı tereyağı ve Knorr Pul Biber. Evde mantı yiyecekseniz, kendiniz yapabilirsiniz, bildiğiniz iyi bir yerden el mantısı alabilirsiniz veya dışarıda bu işin uzmanı bir yerde mantı kaçamağını yapacaksınız. Bu seçeneklerin dışında, mantı yemek bu mutluluğu yarım yaşamak anlamına geliyor. Mantının içindekilerle, mantıya benzeyen yemekler yapmak mümkün. Mesela paylaştığımız yufkadan mantı tarifimizde, aşağı yukarı benzer ürünler kullanıyoruz. Kıymanın yerini Hellim peyniri alıyor, Hellim’in tuzlu tadı ve erimeyen dokusu yufkayla hazırladığımız mantılarımıza farklı bir lezzet katıyor. Bu arada, denklemden kıyma çıkınca, yufkadan mantının vejetaryen beslenenler için de uygun bir kaçamak yemeği olduğunu söyleyebiliriz. Mantıdan büyük ama bir ısırıklık yufkadan mantıları, hem ana yemek olarak hem de aperatif olarak servis edebilirsiniz. Şimdi mutfağa geçelim ve yufkadan mantı yapmaya başlayalım! 1 porsiyon Yufkadan Mantı 322 kaloridir.

Yufkadan Mantı Tarifi | Videolu Tarif Malzemeleri

    ana malzemeler

    • 4 adet yufka
    • 250 gram (g) hellim peyniri, julyen doğranmış
    • yarım yemek kaşığı Knorr Pul Biber
    • yarım yemek kaşığı Knorr Kekik
    • 1 adet yağlı kağıt

    sarımsaklı yoğurt için

    • yarım kilo (kg) süzme yoğurt
    • 3 diş sarımsak, püre

    tereyağı sos için

    • 3 yemek kaşığı tereyağı
    • yarım yemek kaşığı Knorr Pul Biber

    Yufkadan Mantı Tarifi | Videolu Tarif Nasıl Yapılır?

    1. Yufkayı tezgâha sererek ikiye katlayın.
    2. Uzun olan kısmına, paralel olarak hellim peynirleri dizin ve üzerine baharatları serperek rulo şeklinde sarın.
    3. İki parmak kalınlığında kesin, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip 180 dereceye ısıtılmış fırında 30′ pişirin.
    4. Sarımsak ile yoğurdu çırpıp kenara alın, tereyağını kısık ateşte eritip pul biberi ekleyip karıştırın.
    5. Mantıları sarımsaklı yoğurt ve biberli yağ ile servis edin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Yufkadan Mantı Tarifi | Videolu Tarif tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Ev Burması

    Ev Burmasıyemektarifirehberi

    03Acı Salsa Soslu Biftek

    Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020