En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Lokanta Usulü Bulgur Pilavı | Videolu Tarif

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Lokanta Usulü Bulgur Pilavı | Videolu Tarif
Lokanta Usulü Bulgur Pilavı | Videolu Tarif

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 4

Lokanta Usulü Bulgur Pilavı | Videolu Tarif tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Bol sebzesi ve salçasıyla tadı damakta kalan meyhane pilavının lezzet sırrını açıklıyoruz! Lokanta usulü bulgur pilavı tarifi ile aşçıları kıskandıracaksınız! Yapımı oldukça pratik olan bu tarifi denedikten sonra kolay kolay vazgeçemeyeceksiniz. Şimdiden söyleyelim Lokanta Usulü Bulgur Pilavı; et, tavuk ve sebze yemeklerinin yanına çok yakışacak. Bulgur pilavına farklı bir yorum katmak isterseniz, haşhaşlı bulgur pilavı ve nohutlu bulgur pilavı tariflerimizi de mutlaka deneyin! Meyhane pilavı, sebzeler, salça ve çoğu zaman etle zenginleştirilmiş bulgur pilavıdır. Meyhane pilavını, zengin içeriği ile bir öğünde yalnız başına da tüketilebilir veya garnitür olarak servis edebilirsiniz. Farklı pilav tarifleri denemeyi seviyorsanız sayfamıza göz atmayın unutmayın… Bulgur sizin kullandığınız baharatlar, sebzeler ve etlerle şekillenen bir ürün olduğu için birçok farklı tarifte kullanabilirsiniz. İşte bunlardan biri de şalgamlı bulgur salatası. Şalgamın lezzet kattığı şalgamlı bulgur salatası tarifi kendi başına doyurucu bir öğün olabildiği gibi 5 çaylarında tatlılarınıza eşlik edecek bir lezzet olabilir. Ayrıca bulgur salatası şalgamlı olduğunda mor rengiyle sofranıza da renk katacaktır.

Lokanta Usulü Bulgur Pilavı | Videolu Tarif Malzemeleri

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 adet soğan, küp doğranmış
  • 5 adet sivri biber, halka kesilmiş
  • 1 adet kırmızı biber, küçük kesilmiş
  • 4 adet domates, rendelenmiş
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet Knorr Et Suyu Bulyon
  • 2 diş sarımsak, ince doğranmış
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı Knorr Pul Biber
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber

Servis için

  • 3-4 dal frenk soğanı, ince kıyılmış
  • 4-5 dilim limon

Lokanta Usulü Bulgur Pilavı | Videolu Tarif Nasıl Yapılır?

  1. Bir pilav tenceresinde zeytinyağını ısıtıp ve 3 dakika boyunca soğan ve salça ile kavurun.   
  2. Kırmızı biberleri ekleyin ve 2 dakika soteledikten sonra sivri biber ekleyerek 3 dakika daha soteleyin.
  3. Yıkadığınız bulguru ekleyerek 2 dakika kavurun. Kavurduğunuz bulgura domates ve biber salçasını ilave ederek et suyu bulyon ve su ekleyip karıştırın.
  4. Bulgurları haşlamaya başladıktan sonra tencerenin altını kısın ve pilavı 15 dakika kapağı kapalı şekilde pişirin.
  5. Tencerenizin üstünü bir bezle örterek, pilavı 10 dakika dinlendirin ardından servis edin.

Bu nefis Lokanta Usulü Bulgur Pilavı | Videolu Tarif tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Ev Burması

Ev Burmasıyemektarifirehberi

03Acı Salsa Soslu Biftek

Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020