Hazırlama Süresi : 30 dk
Pişirme Süresi : 30 dk
Kaç Kişilik : 4
Geleneksel lezzetlerimizden Kuzu Haşlama Tarifi | Videolu Tarif, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Kuzu haşlama, esnaf lokantalarının menülerinde demirbaştır, yaz kış fark etmeksizin, hep de biter. Kuzunun kokusunun suyla birleştiği bu yemek, sanki koca bir kase şifalı bir su gibidir, içer içmez en yorgun gözler bile kocaman açılır. Haşlama yemeklerde, et, tavuk veya balık fark etmeksizin önce et pişirilir, sonra sebzeler ve en son ilave edilecek, pirinç, şehriye, makarna veya patates gibi malzemeler konulur. Tüm malzemeler eklendikten sonra, etler artık kemiklerinden ayrılıncaya kadar, yani yaklaşık 40-50 dakika kısık ateşte veya fırında pişirilir. Kuzu haşlama düdüklü tencerede de pişirilir, burada pişirirken sebzelerin ve etin pişme seviyelerini kontrol etmek gerekir. Bu tip uzun pişirilen yemeklere, kolay pişen sebzeler ilave etmek isterseniz, yemeğin pişmesine 10 dakika kala, tencereye eklemenizi öneriyorum. Etsiz yapamayanlar için hazırladığımız, pratik kuzu haşlama tarifimize geçmeden önce bumbar dolması tarifimizi de böyle bırakıyoruz. 1 porsiyon Kuzu Haşlama 196 kaloridir.
Şimdiden ellerinize sağlık! Kuzu Haşlama Tarifi | Videolu Tarif tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi
Ev Burmasıyemektarifirehberi
Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020