En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kelle Paça Tarifi | Videolu Tarif

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kelle Paça Tarifi | Videolu Tarif
Kelle Paça Tarifi | Videolu Tarif

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 50 dk

Kaç Kişilik : 6

Geleneksel lezzetlerimizden Kelle Paça Tarifi | Videolu Tarif, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Kim sakatat sever? Bazılarımız beyin, böbrek gibi organlara mesafeli olsa da çoğumuz kokoreç ve kelle paça severiz. Kelle paça nasıl temizlenir ve nasıl pişiriliri anlatmaya geçmeden önce kısaca sakatatın mutfaklarımıza nasıl girdiğini anlatmak istiyorum. Milattan önce, avın ciğeri kabilenin/topluluğun liderine verilirmiş, antik Yunan’da Tanrılara kurban edilen hayvanların sakatatları yenirmiş, Roma’da İmparator bazen özel misafirlerine yalnızca sakatat ikram edermiş,  Osmanlı saray mutfağındaysa sakatat özenle pişirilir, servis edilirmiş ve Fransa’da kaz ciğeri hala çok özel bir yemek. Zamanlar boyu, dünyanın farklı yerlerinde gelen sakatat gelenekleri, şimdi gastronomi dünyası tarafından güçlendiriliyor. Burundan – kuyruğa (nose to tail) akımı ile hayvanın yalnızca bonfile, kontrfile gibi çok tercih edilen ve bir hayvandan çok az çıkan parçalarının değil, tüm sakatatlarının tüketilmesi amaçlanıyor. Bir hayvandan, maksimum verimlilik alınıyor, bizler için gereken protein ve besleyici değerler karşılanıyor. Bu şekilde daha az hayvan kesimi, dolayısıyla daha az hayvan üretimi ve daha yaşamaya daha fazla yeşil alan sağlanıyor, dünyamız için de sürdürebilir ve doğru bir tüketim yapmış oluyoruz. Çok lezzetli olmasının yanı sıra, kelle paça içindekiler ile de çok da faydalı bir yemek. Sakatlanan sporculara bağ doku ve kemik gelişimi için doktorlar tarafından öneriliyor, bağırsak florasını düzenliyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Hazırlığınız bitince, kelle paçanızı aşağıda paylaştığımız acı soslu tarifimizle pişirip, yanında bol tereyağlı, sıcacık bir bulgur pilavı ile servis etmenizi öneriyoruz!

Kelle Paça Tarifi | Videolu Tarif Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 4 yemek kaşığı un
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 adet kelle
    • 8 adet paça
    • 8 su bardağı haşlanmış kelle ve paça suyu
    • 4 diş ezilmiş sarımsak
    • 1 buçuk adet limon suyu
    • 1 tatlı kaşığı tuz

    Sos İçin

    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 yemek kaşığı Knorr Pul Biber
    • 1 yemek kaşığı salça

    Kelle Paça Tarifi | Videolu Tarif Nasıl Yapılır?

    1. Kelle ve paça düdüklü tencerede ortalama 45 – 50 dakika haşlayın ve ayıklayın. Bir tencerede un ve yağı kavurun.
    2. Tencereye haşlama suyu ekleyin ve içine ayıklanmış kelle ve paça ilave edin.
    3. 20 dakika kadar kaynatın.
    4. Ezilmiş sarımsak, limon ve tuz ekleyip ocağı kapatın. Sos tavasında tereyağını eritip, salçayı ekleyin. 1 dakika kavurup, pul biber ekleyin.
    5. Tabağa aldığınız çorba üzerine sos gezdirerek servis edin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Kelle Paça Tarifi | Videolu Tarif tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Ev Burması

    Ev Burmasıyemektarifirehberi

    03Acı Salsa Soslu Biftek

    Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020