En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Et Tantuni Dürüm | Videolu Tarif

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Et Tantuni Dürüm | Videolu Tarif
Et Tantuni Dürüm | Videolu Tarif

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 40 dk

Kaç Kişilik : 8

Et Tantuni Dürüm | Videolu Tarif tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Mersin’e özgü et tantuni tarifi ile lezzetin en incelikli halini artık evinizde yaşayacaksınız!  Türk mutfağının en sevilen sokak lezzetlerinden Tantuni. Özel hazırlanan bu dürümü artık evde yapmak hiç zor değil. Adımları doğru uygularsanız, tantuni vazgeçmeyeceğiniz bir tarif ve lezzet olacak bizden söylemesi. Tantuni ufak ufak doğranmış dana etinin yağlı kaburga kısmının soğan, domates, maydanoz ve bazen sivri biberle birlikte pamuk yağı ile sacda pişirilmesi şeklindeki bir tür sac kavurma. Misafirlerinize geleneksel bir lezzet hazırlamak istiyorsanız Ev Yapımı Tantuni tarifini hemen deneyin.  Kırmızı et yerine tercihinizi tavuk etinden yana yapabilirsiniz. Küçük küçük doğranmış tavuk göğsünü et tantuniyle aynı malzemeler ve aynı yöntemlerle hazırlayabilirsiniz. 

Et Tantuni Dürüm | Videolu Tarif Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 750 gram (g) dana bonfile, ince kıyılmış
    • 2 adet domates, kabukları soyulmuş, küp doğranmış
    • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    • 8 adet lavaş ekmeği

    Çeşni için

    • 1 yemek kaşığı Knorr Tatlı Toz Kırmızı Biber
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • Yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber

    Salatası için

    • 1 adet soğan, ince dilimlenmiş
    • Çeyrek demet maydanoz, ince kıyılmış
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Sumak
    • 1 tatlı kaşığı tuz

    Et Tantuni Dürüm | Videolu Tarif Nasıl Yapılır?

    1. Soğanları ince dilimleyip, tuz sumak ve maydanoz ile karıştırın. Kenara alın.
    2. Tavayı yüksek ateşte ısıtıp, etleri ekleyin ve 2′ kavurun.
    3. Su ilave edip, çekene dek pişirin.
    4. Su çekmek üzereyken ayçiçeği yağı ve toz kırmızı biber ekleyip, altını kısıp karıştırın.
    5. Lavaşları üzerine basıp ıslatın.
    6. Etleri lavaşlara porsiyonlayıp, domates ve soğan ekleyin.
    7. Dürüm olarak sarıp, servis edin.

    Afiyet olsun! Et Tantuni Dürüm | Videolu Tarif ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Ev Burması

    Ev Burmasıyemektarifirehberi

    03Acı Salsa Soslu Biftek

    Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020