En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Ekmekten Pide

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Ekmekten Pide
Ekmekten Pide

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Ekmekten Pide tam size göre. Bayatlamış ekmekleri harika bir lezzete dönüştürmeye ne dersiniz? Ekmekten pide nasıl yapılır merak ediyorsanız okumaya devam edin! Bayat ekmeği değerlendirmenin en İtalyan hali ne olabilir? Tabii ki bayatlamış ekmekten pizza yapmak! Ekmeklerinizin bayatladığını görüyorsanız onları dondurucuya atıp hafta sonuna güzel bir bayatlamış ekmekten pizza yapmak için saklayabilirsiniz. Emin olun kimse bayat ekmekten yapıldığını anlamayacak bile. Bayat ekmeklerden pizza yapmak için ihtiyacınız olanlar biraz salçalı sostan geçiyor. Üzeri için de bir pizzada ne bulunmasını istiyorsanız o. Bayatlamış ekmekten yapacağınız pizza sadece çocuklarınızın değil herkesin favorisi olacak. Sizi bayat ekmekleri değerlendirebileceğiniz bayatlamış ekmekten pizza yapımı tarifimize alalım… Eve ekmek getiren değil evde ekmek yapan olmaya ne dersiniz? Unutmayın, kendi yaptığınız ekmeğinizin kokusu da dokusu da size çocukluğunuzda fırından aldığınız o mis gibi ekmeklerle doğru bir yolculuğa çıkaracak. Püf noktalarını adım izlediğinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz hem görüntüsüyle hem lezzetiyle damaklarımızı şenlendirecek 15 kolay ekmek tarifi ile sizlerleyiz.

Ekmekten Pide Malzemeleri

  • 1 adet somun ekmek, bayat
  • 12 dilim sucuk, ince
  • 200 gram (g) kaşar peyniri
  • 2 adet sivri biber
  • 4 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber

Ekmekten Pide Nasıl Yapılır?

  1. Ekmeğin üzerini kayık şeklinde kesip çıkartın. 
  2.  
  3. Ekmek çok sert değilse 200 derecede, altlı üstlü çalışan fırında bir kaç dakikada kurutabilirsiniz. 
  4. Sos tenceresinde tereyağını eritip içine domates püresi, tuz ve karabiber ekleyin. 
  5.  
  6. Sos kaynayınca ateşten alıp ekmeğin içine kaşıkla yayarak dökün.
  7. Rendelenmiş kaşar peynirin yarısını ekmeğin içine koyun.
  8. Üzerine gelişigüzel bir şekilde, sucuk dilimlerini, halka halka doğradığınız biber ve sosisleri de ekleyin.
  9. Kalan kaşarı da en üste koyup, pideyi fırının en altına tepsisiz bir şekilde koyun. 
  10. Bu haliyle 2-3 dakika pişirdikten sonra fırının en üst rafına fırın teliyle birlikte yerleştirin.
  11. Kaşar iyice eriyip yer yer kahverengileşmeye başlayınca pideniz hazır.
  12. Kenarlarına tereyağı sürüp parlatın. Servis edin.
  13.  

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Ekmekten Pide ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Ev Burması

Ev Burmasıyemektarifirehberi

03Acı Salsa Soslu Biftek

Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020