En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Ilık Buğday Salatası ile Limonlu Tavuk

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Ilık Buğday Salatası ile Limonlu Tavuk
Ilık Buğday Salatası ile Limonlu Tavuk

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 80 dk

Pişirme Süresi : 40 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Ilık Buğday Salatası ile Limonlu Tavuk. Protein deposu ılık buğday salatası limonlu tavuk tarifi damakları şenlendiriyor. Ana öğünlerde besleyici ve sağlıklı bir tercih yapmak için tıklayın! Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Ilık Buğday Salatası ile Limonlu Tavuk Malzemeleri

  • 1 adet Knorr Baharatlı Sarımsaklı Fırında Tavuk Çeşnisi
  • 1 adet bütün tavuk, temizlenmiş
  • 2 adet limon suyu
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu, rendelenmiş
  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 7 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet Knorr Tatlı Kırmızı Biberli ve Maydanozlu Salata Sosu
  • 1 adet sarı biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı soğan

Ilık Buğday Salatası ile Limonlu Tavuk Nasıl Yapılır?

  1. Bir kasede 1 yemek kaşığı limon kabuğu, 2 adet limonun suyu, Knorr Baharatlı Sarımsaklı Fırında Tavuk Çeşnisi’ni iyice karıştırın.
  2. Paketten çıkan fırın poşetine bütün tavuğu koyun.
  3. Hazırladığın limonlu karışımı poşetin içindeki tavuğun üzerine ve içine yayın.
  4. İyice kızarması için, poşetin ağzını kapatın ve bir kürdan yardımıyla poşette 3 adet delik açın.
  5. Önceden ısınmış 190 derecelik fırında yaklaşık 80-90 dakika pişirin.
  6. Fırından çıkardıktan sonra torbayı bir makas yardımıyla kesin, yanında ılık buğday salatası ile sıcak olarak servis edin.
  7. Ilık Buğday Salatası:
  8. Aşurelik buğdayI bir gece önceden ıslatın. Sonra geceden ıslattığınız aşurelik buğdayı yumuşayıncaya kadar haşlayın, süzün.
  9. Ayrı bir kasede Knorr Tatlı Kırmızı Biberli ve Maydanozlu Salata Sosu ile zeytinyağını karıştırın ve bu karışımı buğdayların üzerine hala sıcakken döküp tekrar iyice karıştırın.
  10. Diğer bir tarafta ince küp kıydığın renkli biberler ve soğanları, buğdaya ekleyip karıştırın.
  11. Ilık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun! Ilık Buğday Salatası ile Limonlu Tavuk ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Ev Burması

Ev Burmasıyemektarifirehberi

03Acı Salsa Soslu Biftek

Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020