En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Fırında Limonlu ve Kekikli Piliç Rosto

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Fırında Limonlu ve Kekikli Piliç Rosto
Fırında Limonlu ve Kekikli Piliç Rosto

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Fırında Limonlu ve Kekikli Piliç Rosto yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Ana yemek için enfes bir tavuk hazırlamak ister misiniz? Fırında limonlu ve kekikli piliç rosto tarifi ile muhteşem bir lezzet fırından tabağınıza gelsin!

Fırında Limonlu ve Kekikli Piliç Rosto Malzemeleri

    ana malzemeler

    • 1 adet bütün piliç, orta boy

    çeşni için

    • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
    • yarım tatlı kaşığı sarımsak tozu
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Kekik
    • çeyrek tatlı kaşığı kimyon
    • yarım tatlı kaşığı tuz
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • yarım yemek kaşığı bal
    • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 adet jel bulyon
    • 2 yemek kaşığı limon suyu
    • 5 dal taze kekik, veya 1 yemek kaşığı kuru kekik
    • 2 adet havuç, rendelenmiş
    • 5 adet brüksel lahanası, ikiye kesilmiş
    • 1 adet kuru soğan, elma dilimi kesilmiş
    • 1 adet havuç, yanlamasına 5 parçaya kesilmiş
    • 5 adet baby patates, ikiye kesilmiş
    • 1 adet sarımsak, kabuğu ile ortadan ikiye kesilmiş
    • 1 yemek kaşığı sıvı margarin

    Fırında Limonlu ve Kekikli Piliç Rosto Nasıl Yapılır?

    1. Önce havucu, limonu ve soğanı bir tavada soteleyin, ardından limon suyu ve jel tavuk bulyonu tavaya ilave edip kekiği de ekleyip pişirin.
    2. Harç malzemelerinin oda sıcaklığına gelmesini bekleyip pilicin içine doldurun. 
    3. Fırın torbasının içerisinde çeşni malzemelerini ve zeytinyağını karıştırın. 
    4. İçi doldurulmuş pilici fırın torbasına koyup çeşniyi ve sıvı margarini tüm yüzeyine yedirin.
    5. Soğanı, Brüksel lahanasını, patatesini, havucu ve sarımsağı fırın torbasına yerleştirin. 
    6. 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika bir tarafı 20 dakika diğer tarafı olacak şekilde pişirin.
    7. Sıcak şekilde servis edin ve masada porsiyonlayın.

    Afiyet olsun! Fırında Limonlu ve Kekikli Piliç Rosto ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Ev Burması

    Ev Burmasıyemektarifirehberi

    03Acı Salsa Soslu Biftek

    Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020