En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Beze Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Beze Tarifi
Beze Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 5

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Beze Tarifi. Beze, yani uluslarası adıyla ‘mereng’, 17. Yüzyıl sonlarında İsviçre’nin Meringien kasabasında bir İtalyan şef tarafından ilk defa yapılmış. 3 farklı tip mereng vardır: en yoğunlukla yapılan Fransız merengi, şeker ve yumurta beyazının çırpılması ile yapılır. Diğeri, İtalyan merengi; yumurta beyazının sıcak şeker şurubuyla, yavaşça, soğuyana kadar çırpılması ile yapılıyor. Fransız merengine göre daha hafif bir dokusu oluyor ve pişerken çökmüyor. Son olarak İsviçre merengi ise; yumurta beyazı ve şekerin, benmari üzerinden çırpılması ile yapılıyor. Biz beze tarifimizde Fransız merengi yapacağız. Beze sade bir tatlı olduğu için, farklı çeşitler yapabilirsiniz. Damla çikolata, portakal kabuğu katabilirsiniz bezenin içine. Veya Carte d’Or Karamel Sos ile servis edebilirsiniz. Bezeye eşlİk etmesi için ya meyveli bir sos ya da hafif bir dondurma öneriyoruz. Sizlerle hem beze ile servis edebileceğiniz, hem de aklınıza geldikçe buzluktan alıp yiyeceğiniz, hem lezzetli hem de çok sağlıklı Ev Yapımı Şekersiz Dondurma tarifimizi paylaşıyoruz! Çırpma kabımız ve mikserimizi çıkaralım ve beze yapmaya başlayalım! Pavlova yapabilirsiniz. limonlu tartın üzerine, pişirmediğiniz bezeyi koyup üzerini pürmüz ile hafif yakabilirsiniz veya fırının ızgara ayarında aynı işlemi yapabilirsiniz. ‘Floating Island’ yani yüzen ada adındaki, harika tatlıyı yapabilirsiniz. Bu tatlı, un veya nişasta ile bağlanmamış pastacı kremasının üzerinde yüzen bir beze ile yapılıyor. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Beze Tarifi Malzemeleri

  • 4 adet yumurta beyazı
  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • Çeyrek tatlı kaşığı tuz

Beze Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kabın içerisine yumurta beyazı ve tuzu alıp, düşük hızda 1 dakika çırpın. 
  2. İçine pudra şekerini 3 seferde ekleyip, orta hızda koyu kıvam alana dek çırpın.  
  3. Sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine istediğiniz şekilde sıkın.
  4. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 1 saat pişirin ve daha sonra fırının kapağını açıp, 20 dakika da bekletin.
  5. Fırından çıkarıp, servis tabağına alın.

Şimdiden ellerinize sağlık! Beze Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Ev Burması

Ev Burmasıyemektarifirehberi

03Acı Salsa Soslu Biftek

Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020