En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Lahanalı Pilav Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Lahanalı Pilav Tarifi
Lahanalı Pilav Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 10 dk

Pişirme Süresi : 40 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Lahanalı Pilav Tarifi tam size göre. Aromalı pilavlar her zaman için sofraların yıldızı olmaya adaydır. Özellikle de bol baharat kullanılmışsa ve güzel kokular tüm evi sarmışsa, konuklarınızın tadına bakmak için sabırsızlanacaklarından hiç şüphemiz yok! İşte biz de şimdi zengin aromalı bir lahanalı pirinç pilavı ile karşınızdayız. Sumak, tarçın ve kişniş ile taçlandırılan lahanalı pilav tarifi, hoş görünümüyle kendine hayran bıraktığı gibi lezzetiyle de büyülüyor! Hem sebzeli hem de tavuk etli olan lahanalı pilavı yardımcı yemek olarak değerlendirmeniz ona haksızlık olacaktır. Çünkü lahanalı pilav besin değeri ve içeriğiyle aslında çok doyurucu bir ana yemektir. Lahanalı pilav nasıl yapılır diye düşünüyorsanız çok basit diyemeyiz ama aşırı meşakkatli de değil. Tarif adımlarımızı takip ederek tam ölçülü lahanalı pilavınızı kolayca hazırlayabilirsiniz. Eğer klasiklerden yanaysanız ve ben bol tereyağlı bir pilav hazırlarım yanına da harika bir et yemeği ile sunarım diyorsanız sizi tereyağlı sade pilav tarifimize davet edelim. Klasiklerden söz açılmışken en sevilen bulgur pilavı tariflerimizden meyhane pilavını da anmamak olmazdı. Tarifimize göz atmadan geçmeyin! Rengi güzel, kendi de bir o kadar yararlı sebzemiz mor (kırmızı) lahana ile hazırlanan Lokanta Usulü Mor Lahana Salatası Tarifimizi de buraya bırakalım. Mor lahanayı pişirmeden hazırlanabileceğiniz bu pratik tarifi mutlaka deneyin!

Lahanalı Pilav Tarifi Malzemeleri

  • 2 su bardağı pirinç, basmati
  • 3 su bardağı su, sıcak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı kırmızı lahana, ince doğranmış
  • 2 adet soğan, orta boy
  • 300 gram (g) tavuk, kalça
  • 1 yemek kaşığı dereotu
  • 1 yemek kaşığı maydanoz
  • 1 adet Knorr Tavuk Suyu Bulyon
  • 1/4 demet maydanoz

Lahanalı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kaseye koyduğunuz baldo pirincin üzerine ılık su ekleyin, içine yarım limon sıkın ve 15 dakika bekletin. 
  2. Geniş tabanlı bir pilav tenceresine zeytinyağı ekleyip uzunlamasına kesilmiş soğanları ilave edin. 
  3. Soğanları tahta bir kaşıkla hafif yumuşayıp pembeleşinceye kadar pişirin, doğranmış sarımsağı daha fazla bekletmeden ekleyin. 
  4. Küp küp dilimlenmiş tavukları ilave edip pişirmeye devam edin. 
  5. Tavukların dış yüzeyi saydamlığını kaybedince üzerine tarçın, sumak ve salçayı ekleyin. 
  6. Yıkadığınız pirinçleri süzdükten sonra tencereye ilave edin. 
  7. Üzerine ince doğranmış lahanayı koyup 2 dakika harlı ateşte kavurun. 
  8. Sıcak su içerisinde bulyonu çözdürüp tencereye ekleyin. 
  9. Tencerenin kapağını kapatıp pilavı düşük ateşte 10 dakika pişirin. 
  10. Ateşin altını kapatıp pilavınızı 5 dakika dinlendirin. 
  11. Pilavınızı maydanoz ile servis edin. 

Şimdiden ellerinize sağlık! Lahanalı Pilav Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Ev Burması

Ev Burmasıyemektarifirehberi

03Acı Salsa Soslu Biftek

Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020