En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kolay Mantı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kolay Mantı Tarifi
Kolay Mantı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 40 dk

Kaç Kişilik : 6

Geleneksel lezzetlerimizden Kolay Mantı Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Bazı yemekler vardır ki, yapınca göğsünüzü gere gere servis ederseniz. İşte el açması mantı onlardan biri. Kesinlikle gözünüzde büyütülecek bir yemek değildir, ama vakit alır ve her mantının eşit boyda yapılması gerekir ki, biri pişerken diğeri çiğ kalmasın. Türkiye’de bölgeye ve orada bulunan topluluklara göre değişen farklı mantı çeşitleri bulunur. Mesela herkesin ilk aklına gelen Boşnak Mantısı, Sinop Mantısı, Kayseri Mantısı ve Hıngal Mantı ilk aklıma gelenler. Bir de günümüzde mantıya gelen yeni yorumlar da vardır; kızarmış mantı, tavuklu mantı, patatesli mantı, sosyete mantısı ve kozalak mantı bunlardan bazıları. Ne şekilde olursa olsun, mantı herkes tarafından sevilir ve yenildikten sonra insana bir sıcaklık ve mutluluk verir. O zaman mutfağa geçelim, tezgahımızda yer açalım ve mantı yapmaya başlayalım!

Kolay Mantı Tarifi Malzemeleri

    hamuru için

    • 3 su bardağı un
    • 1 yemek kaşığı su, ılık
    • 1 adet yumurta
    • 1 tatlı kaşığı tuz

    iç malzeme

    • 125 gram (g) kıyma
    • 1 adet soğan, küçük boy, rendelenmiş
    • yarım demet maydanoz, ince kıyılmış
    • yarım tatlı kaşığı tuz
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber

    sos için

    • 1 su bardağı yoğurt
    • 3 diş sarımsak
    • 3 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 tatlı kaşığı nane
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Pul Biber
    • 1 tatlı kaşığı domates salçası

    Kolay Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Hamur malzemeleri bir kabın içerisinde 5 dakika yoğurulduktan sonra üzerine nemli bir bez örtülerek 15 dakika dinlenmeye alınır. 
    2. İç malzemenin hepsi bir kasenin içine alınır ve 5 dakika kadar yoğurulur. 
    3. Dinlendirilen hamur oklava yardımı ile tezgahta açılır ve pizza kesme aparatı ile kareler oluşacak şekilde kesilir. 
    4. Kesilen parçaların ortasına gönlünüzden koptuğu kadar iç malzeme doldurularak bohça şeklinde mantılar kapatılır ve unlanmış tepsiye konulur. 
    5. Haşlanmış suyun içinde yaklaşık 15 dakika haşlanır.Süzülen mantı 5 dakika dinlendirilir. 
    6. Sos tavasında tadından vazgeçemediğimiz tereyağı eritilir ve salça eklenerek kavrulur, ardından pul biber de eklenerek altı kapatılır. 
    7. Sarımsak havanda ezilerek yoğurtla karıştırılır. 
    8. Mantı tabaklanır sırasıyla sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosu eklenerek servis edilir. 

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Kolay Mantı Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Ev Burması

    Ev Burmasıyemektarifirehberi

    03Acı Salsa Soslu Biftek

    Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020