En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Fırında Kıymalı Karnabahar Graten

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Fırında Kıymalı Karnabahar Graten
Fırında Kıymalı Karnabahar Graten

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 50 dk

Pişirme Süresi : 90 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Fırında Kıymalı Karnabahar Graten yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Kıyma, karabiber ve kaşar peyniri ile karnabahar yeni bir anlam kazanıyor! Kıymalı karnabahar graten tarifi sebzeyi etten ayrı düşünemeyenleri bekliyor! Gratenin tarifimizi bir de sebzeli denemenizi çok isteriz! Knorr Beşamel Sos ile lezzetine lezzet kattığımız sebze graten tarifimize buyurun. Fırında sebzelerin kavuştuğu mükemmel aromayı sevmeyen yoktur. En az graten kadar leziz fırında Brüksel lahana tarifimize mutlaka göz atın! Son olarak tavuk graten tarifini notluyor ve sizi mutfağa alıyoruz!

Fırında Kıymalı Karnabahar Graten Malzemeleri

  • yarım su bardağı kaşar peyniri, rendelenmiş
  • 750 gram (g) karnabahar
  • 350 gram (g) kıyma, dana
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

beşamel sos için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 tatlı kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • 3/4 tatlı kaşığı Knorr Karabiber

Fırında Kıymalı Karnabahar Graten Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencerede ayçiçek yağını ısıtın.
  2.  İnce kıyılmış kuru soğanları 3-4 dakika soteleyin.
  3. İnce kıyılmış kırmızı biberleri de ekleyip 1 – 2 dakika daha soteleyin.
  4. Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar kavurun.
  5. Çiçeklerine ayrılmış karnabaharları da üzerine ekleyin.Yarım çay bardağı sıcak su ekleyip kapağı kapalı şekilde suyunu çekene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
  6.  Başka bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtın.
  7. Unu ekleyerek 4-5 dakika kadar kavurun.
  8. Üzerine sütü ilave edin ve çırparak topaklanmasını engelleyin.
  9. Baharatları ekleyin.
  10. 2 dakika kadar kaynatın ve ocaktan alın.
  11. Fırın tepsisine kıymalı karnabahar karışımını yayın.
  12. Üzerine beşamel sos ekleyin. Son olarak rendelenmiş kaşar serpip önceden 180 derece ısınmış fırında yaklaşık 20 – 30 dakika fırınlayın. Kaşarlar eriyip altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirin. Sıcak servis edin.

Bu nefis Fırında Kıymalı Karnabahar Graten tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Ev Burması

Ev Burmasıyemektarifirehberi

03Acı Salsa Soslu Biftek

Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020