En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Taze Soğanlı Pilav Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Taze Soğanlı Pilav Tarifi
Taze Soğanlı Pilav Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 40 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Taze Soğanlı Pilav Tarifi. Pilavlar sofralarımız rengi ve bizim kültürümüzde olmazsa olmaz yardımcı yemeklerden. Genelde sade ya da arpa şehriyeli olarak hazırladığımız pilav tariflerine farklı bir yorum ve renk getiriyoruz! Taze soğanlı pilav tarifimiz, yeşilliklerin ferah dokunuşunu yemeklerinde kullanmayı sevenler için harika olacak. Yeşil soğanlı pilavımızın içeriği, onu tam bir Egeli haline getiriyor. Taze soğanlı pirinç pilavının içinde neler mi var? Enginar, taze yeşillikler ve zeytinyağı… Bizce muhteşem karışım diye buna denir! Taze soğanlı dereotlu pilav aslında tam bir Bahar yemeği! Hem enginarın tazesi İlkbaharda bulunuyor hem de taze yeşillikler bize baharın gelişini müjdeliyor! Taze soğanlı enginar pilavı tarifimize geçmeden önce, bir alternatifini de buraya bırakalım: Enginarlı limonlu pilav. Mutlaka deneyin! Taze soğanlı pilav hazırladık peki ya karamelize soğanlı olana ne dersiniz? Merak ettiyseniz sizi karamelize soğanlı mercimekli pilav tarifimize davet edelim! 1 porsiyon taze soğanlı pilav yaklaşık 363 kaloridir. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Taze Soğanlı Pilav Tarifi Malzemeleri

  • 1,5 su bardağı su, sıcak
  • 1,5 su bardağı et suyu
  • 2 su bardağı pirinç, baldo
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet enginar kalbi, önceden 20 dk haşlanmış
  • yarım su bardağı taze soğan, ince kıyılmış
  • 3 yemek kaşığı dereotu, ince kıyılmış
  • yarım adet limon, suyu

Taze Soğanlı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Geniş tabanlı pilav tenceresine zeytinyağını ekleyin. 
  2. Soğuk suyla nişastası ile yollarını ayırana kadar yıkadığınız pirinçleri tencereye alın.
  3. Ku¨çu¨k ku¨pler halinde kestiğiniz enginarları tencereye alın. 
  4. İnce kıyılmış taze soğan ve limon suyunu ekleyin. 
  5. Et suyu ve sıcak suyu tencereye ilave edin. 
  6. Kısık at eşte 20 dakika pişirin ve 10 dakika dinlenmeye bırakın. Dereotunu ekleyin ve tahta kaşıkla hafifçe karıştırın. 
  7. Sıcak servis edin. 

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Taze Soğanlı Pilav Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Ev Burması

Ev Burmasıyemektarifirehberi

03Acı Salsa Soslu Biftek

Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020