En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Dereotlu Bulgur Pilavı

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Dereotlu Bulgur Pilavı
Dereotlu Bulgur Pilavı

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 25 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Dereotlu Bulgur Pilavı tam size göre. Dereotu ve lor peynirin birbirini tamamlayan tadı sofranıza çok yakışacak! Birbirinden ferahlatıcı olan bu iki malzeme, bulgur pilavının lezzetini son derece dengeli bir hale getiriyor. Bulgur pilavlarında genelde yeşillik pek kullanmayız içine et ya da sebze dahil ederiz ama dereotlu bulgur pilavını denedikten sonra taze yeşillikleri her pilavda kullanmak isteyeceksiniz! Lor peyniri de genelde böreklerde ya da kahvaltılık mezelerde kullandığımız bir peynir çeşidi. Aslında hemen erimemesi ve sıcağa dayanıklı olmasıyla ideal bir yemek peyniridir. Öyleyse onu neden otlu bulgur pilavı tarifimizde kullanmayalım ki? Sizi daha fazla bekletmeden 4 kişilik ölçüsüyle tüm aileye yetecek olan dereotlu bulgur pilavı tarifimize geçelim. Dereotlu ve lor peynirli bulgur pilavı tarifimiz sevdiyseniz, yine taze yeşillikler ile hazırlanan harika tazeotlu yeşil pilav ve bahar pilavı tariflerini de buraya bırakalım! Eğer sebzeli bulgur pilavı alternatifleri arıyorsanız da pancarlı bulgur pilavı tarifimize göz atmadan geçmeyin…

Dereotlu Bulgur Pilavı Malzemeleri

  • 1 adet Knorr Et Suyu Bulyon
  • 2 su bardağı bulgur, pilavlık
  • 4 su bardağı su, sıcak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan, orta boy
  • 1 demet dereotu, ince kıyılmış
  • 2 su bardağı lor peynir
  • 2 tatlı kaşığı Knorr Pul Biber

Dereotlu Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresine alın. Küp doğranmış soğanı 1-2 dakika kavurun. 
  2. Bulguru yıkayıp, süzün ve tencereye ekleyin.
  3. Bulyon ile sıcak suyu karıştırıp, tencereye ekleyin ve karıştırın.
  4. Pul biberi ekleyin ve bulgur suyu çekinceye kadar kapağı kapalı bir biçimde pişirin. 
  5. Bulgur suyunu tamamen çekince altını kapatın. Dereotunu da ekleyip 15-20 dakika dinlenmeye bırakın. 
  6. Üzerine lor peyniri ve pul biber ile servis edin.

Bu nefis Dereotlu Bulgur Pilavı tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Ev Burması

Ev Burmasıyemektarifirehberi

03Acı Salsa Soslu Biftek

Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020