En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Deniz Mahsüllü Pilav Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Deniz Mahsüllü Pilav Tarifi
Deniz Mahsüllü Pilav Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 40 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Deniz Mahsüllü Pilav Tarifi. Midye, karides ve balığın efsanevi birleşimi damağınızda enfes bir tat bırakacak. Deniz mahsüllü pilav tarifi, farklı lezzetleri sevenler için birebir! Akdeniz mutfağında pirinç ve deniz ürünlerinin buluşmasına sıkça şahit oluyoruz. Midyeli pilav ve karidesli pilav en popüler olanlarından! Bugün sizlere anlatacağımız tarifimizde deniz mahsüllerini sınırlamıyoruz, midyenin içi ve kabuğu, karides ile balık bir araya geliyor damakları şenlendirecek deniz mahsüllü pilavı ortaya çıkarıyor! Deniz mahsüllü pilav, bir sahil kasabasında kalabalık akşam yemeğine çıktığınızda da özel günlerde sevdiğiniz insanlarla birlikte hazırlayacağınız küçük sofralarında da menünün yıldızı olacak!  Biraz maharet, biraz mutfak bilgisi ve tecrübe gerektiren deniz mahsüllü pilav tarifini görünce denemekten çekinmeyin. Çünkü tarif adımlarını tüm detayları ile sizin için anlattık! Deniz mahsüllü pilav kadar leziz ve farklı tarifler için pilav tarifleri sayfamıza göz atmayı unutmayın! Konu deniz ürünlerinden açılmışken ahtapotlu pilav tarifimizi ve deniz mahsüllü makarna tarifimizi de buraya bırakalım! Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Deniz Mahsüllü Pilav Tarifi Malzemeleri

  • 1 adet Knorr Tavuk Suyu Bulyon
  • 2 su bardağı pirinç, baldo
  • 3 su bardağı su, sıcak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı kırmızı lahana, doğranmış
  • 2 adet kırmızı soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 400 gram (g) midye içi
  • 250 gram (g) karides
  • 500 gram (g) kabuklu midye, opsiyonel
  • 500 gram (g) balık, fileto, kılçıksız
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Tarçın
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber

Deniz Mahsüllü Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Geniş tabanlı bir pilav tenceresine zeytinyağı ekleyin. 
  2. Uzunlamasına kesilmiş soğanları pembeleşinceye kadar pişirin. 
  3. Kabuklu midyeleri tencereye atıp ağızları açılana kadar soğan ve sarımsakla kavurun. 
  4. Ağızları açılmış yani pişmiş olan midyeleri büyük bir süzgeçli kaşıkla kenara alıp ılık bir ortamda bekletin. 
  5. Aynı tencereye ince doğranmış lahanaları ekleyip 2 dakika harlı ateşte güzelce bir kavurun. 
  6. İç midyeleri ilave edip pişirmeye devam edin. 
  7. Küp kesilmiş fileto balığı ve karidesleri sahneye alın ve ilave edin.Tarçın ve karabiber ekleyin. 
  8. Soğuk suyla nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinçleri tencereye alın. 
  9. Sıcak su ile bulyonu karıştırıp, tencereye ilave edin.
  10. Limon suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatarak düşük ateşte 20 dakika pişirin. 
  11. Ateşin altını kapatıp 10 dakika kendi halinde dinlendirdikten sonra maydanoz ve dereotunu ilave edin. 
  12. Midye ve limon dilimleri ile süsleyip, servis edin.

Bu nefis Deniz Mahsüllü Pilav Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Ev Burması

Ev Burmasıyemektarifirehberi

03Acı Salsa Soslu Biftek

Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020