En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kıymalı Pilav Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kıymalı Pilav Tarifi
Kıymalı Pilav Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

12 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 25 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Kıymalı Pilav Tarifi tam size göre. Kıymalı taze fasulyeyi muhtemelen duymuşsunuzdur, pilav üstü kıymayı da denemiş olabilirsiniz ama kıymalı pilavı daha önce pek çoğunuz duymamışsınızdır. Kıymalı pilav tarifimizi farklı yapan bir detay var: Taze fasulye! İşte bu yüzden onu fasulyeli pilav olarak da adlandırabiliriz! Eğer tarifimizi bulgur ile hazırlamak isterseniz sizi taze fasulyeli bulgur pilavı tarifine davet edelim! Normalde kıymalı taze fasulye ile pilav ikilisi sofralarımızda sık sık yer veriyoruz ama ikisini birden aynı tencerede buluşturmaya ne dersiniz? Sadece ikisini aynı tencerede buluşturmuyor çok da farklı bir pilav tarifine imza atıyoruz. Çünkü kıymalı pilavın yapılışı oldukça değişik! Hazırladığımız kıymalı, fasulyeli pilav harcını zerdeçal ile zenginleştiriyoruz, ardından pilavımızı yufkaların arasına yerleştiriyoruz. Kıymalı pilavın yapılışına geçmeden önce farklı kıymalı pilav çeşitlerinden de biraz bahsetmek isteriz. Kuşbaşı et ile hazırlanan etli pilavın daha ekonomik ve kolay bir alternatifi olan kıymalı pilav, dolamlık fıstık, havuç gibi farklı malzemeler ile bambaşka tarifler haline geliyor!

Kıymalı Pilav Tarifi Malzemeleri

  • 2 su bardağı pirinç, basmati
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • yarım su bardağı et suyu
  • 200 gram (g) kıyma, dana, az yağlı
  • 4 su bardağı taze fasulye, doğranmış
  • 2 adet soğan, orta boy
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 adet yufka

Kıymalı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kaseye koyduğunuz basmati pirinci limonlu ılık suda 15 dakika bekletin. Derin bir tencereye 3 su bardağı su koyun. Su kaynamaya başladığında suyun içine pirinci ve verev doğranmış fasulyeyi ilave edin. 5 dakika sonra pirinci ve fasulyeyi su¨zu¨n ve kenara ayırın. 
  2. Hala sıcak olan tencereye zeytinyağını koyup doğranmış soğan ve sarımsakları çevirin. Zerdeçalı da ilave edip soğanların rengi değişene kadar kavurun.
  3. Kıymayı tencereye ilave edip kavurmaya devam edin ve salçayı ekleyin. 1 fincan et suyunu kıymaya ilave edin ve 3 dakika daha kavurup kenara ayırın. 
  4. Pilav tencerenizin tabanına bir parça yağ su¨ru¨p u¨zerini yufka ile kaplayın. 
  5. Fasulyeli haşlanmış pilavınızı 3’e ayırıp u¨çte birini yufkanın u¨zerine serin. Üzerine kıymalı harcınızdan ilave edip yine pilav koyun. Elinizdeki malzemeler bitene kadar kat kat tekrarlayın. Dilerseniz kıymalı harç ile pilavı karıştırıp bir seferde de yufkanın u¨zerine alabilirsiniz. 
  6. Pilavınızı kısık ateşte kapağı iyice kapanmış bir şekilde 15 dakika pişirin. Ateşten alıp 5 dakika dinlendirin. 
  7. Beyaz bir servis tabağına ters çevirerek servis edin. 

Afiyet olsun! Kıymalı Pilav Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Ev Burması

Ev Burmasıyemektarifirehberi

03Acı Salsa Soslu Biftek

Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020