En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Dana Biftekli ve Sebzeli Pilav

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Dana Biftekli ve Sebzeli Pilav
Dana Biftekli ve Sebzeli Pilav

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 40 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Dana Biftekli ve Sebzeli Pilav, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Sebzeli ya da etli fark etmeksizin, bizim mutfağımızda genelde yemeklerin yanında pilav eksik olmaz! Bu yüzdendir ki pilav tariflerimiz de çok çeşitlidir… Günlük sofralarımızda sade pilavlara sık sık yer verirken, aile toplantılarında, özel günlerde, düğünlerde, kutlamalarda daha çok sebzeli ve baharatlı pilavlar ile sofralarımızı zenginleştirmeyi severiz! İşte dana biftekli ve sebzeli pilav da böyle bir tarif! Hem etli hem de sebzeli içeriğiyle, doyurucu, lezzetli ve damakları şenlendiren dana biftekli ve sebzeli pilav, kesinlikle vazgeçilmezleriniz arasına girecek! Vejetaryenseniz ya da hafif beslenmeyi tercih ettiğiniz için bulgur pilavı tarifinizde et kullanmak istemezseniz, sizin için harika bir alternatifimiz var! Sebzeli bulgur pilavı, kızarmış sebzelerin lezzetiyle zenginleşiyor ve besleyiciliğiyle de kendine hayran bırakıyor, mutlaka deneyin! Şeritler halinde doğranan biftek, pilav ile buluşunca tam bir lezzet patlaması yaşatıyor! Dana biftekli ve sebzeli pilav tarifi, tam ağzınıza layık bir tat!

Dana Biftekli ve Sebzeli Pilav Malzemeleri

  • 1 tablet Knorr Et Suyu Bulyon
  • 2 su bardağı pirinç, baldo
  • 3 su bardağı su, sıcak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı mantar, doğranmış
  • 2 su bardağı havuç, doğranmış
  • 2 adet kırmızı soğan
  • 300 gram (g) biftek
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı dereotu

Dana Biftekli ve Sebzeli Pilav Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kaseye koyduğunuz baldo pirinci limonlu ılık suda 15 dakika bekletin.
  2. Pilav tenceresine 3 kaşık zeytinyağı koyun, üzerine uzunlamasına ince kesilmiş soğanları ekleyin. 
  3. Soğanları tahta bir kaşıkla hafiften yumuşayıp pembeleşinceye kadar pişirin, doğranmış sarımsakları ekleyin. 
  4. İnce şeritler halinde dilimlenmiş biftekleri ilave edip 2 dakika pişirin. 
  5. Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra tencereye ekleyip üzerine ince kesilmiş havuç ve doğranmış mantarları ilave edin. 
  6. Bulyonu sıcak suda eritip tencereye ilave edin.
  7. Pilavınızı düşük ateşe alıp kapağını kapatın.
  8. 12′ kısık ateşte pişirip altını kapatın, bir bez örtüp 10′ dinlendirin. 
  9. Üzerine maydanoz ile servis edin.

Bu nefis Dana Biftekli ve Sebzeli Pilav tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Ev Burması

Ev Burmasıyemektarifirehberi

03Acı Salsa Soslu Biftek

Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020