En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Bamyalı Pilav Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Bamyalı Pilav Tarifi
Bamyalı Pilav Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 25 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Bamyalı Pilav Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Farklı pilav tarifleri arıyor ama konuklarınızı hayran bırakacak o özel tarifi bulamıyorsanız, çok doğru yerdesiniz! Daha önce zeytinyağlı ya da kıymalı bol limonlu yemeğini yaptığınız ya da büyük boyutlularınızı kızarttığınız bamya bu defa bir pilav tarifinde karşımıza çıkıyor. Üstelik de tek başına değil! Yemeklerde kullanmaya çok alışkın olmadığınız koruk ile birlikte! Bamya ve koruk ile pilav yeni bir anlam kazanıyor! “Koruk nedir?” diye soracak olursanız, genelde Ege bölgesinde bilinen bu bol aromalı meyve aslında üzümün ham haline verilen isimdir. Olgunlaşmamış üzümler toplanır ve özellikle koruk suyu yapımında kullanılır. Ama biz bugün çok farklı bir bamyalı pilav yapımında kullanacağız! Bu iki lezzet birbirine kolayca uyum sağlıyor çünkü bamyalı tarifler genelde bol limonlu hazırlandığı için koruğun mayhoş tadı harika oluyor! Normalde bamya pilav, birbirine çok yakışan iki yemeği çağrıştırsa da bugün bamyalı pilav tarifine dönüşüyor! Öyleyse gelin konuklarınızı hayran bırakacak koruklu bamya pilavı tarifine geçelim! Bamyalı pilav hoşunuza gittiyse farklı pilav tariflerini seveceğinizi düşünüyoruz! En az bamyalı pilav kadar leziz ve değişik taze fasulyeli bulgur pilavı ve sebzeli pilav tariflerimize mutlaka göz atın!

Bamyalı Pilav Tarifi Malzemeleri

  • 2 su bardağı pirinç, baldo
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı, kızartmalık
  • 400 gram (g) bamya, taze
  • 1 su bardağı koruk
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tutam limon kabuğu, rendelenmiş
  • 1 adet Knorr Tavuk Suyu Bulyon
  • 3 su bardağı su, sıcak

Bamyalı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bamyaları, şekeri, korukları ve yarım limonun suyunu tencereye ilave edin. Bamyaları ve korukları çok az kavurun. 
  2. Bir çay bardağı su ilave edin ve kısık ateşte pişirin. Bamyalar ve koruklar tam pişmeden kenara alın. 
  3. Soğuk suyla nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinçleri ayrı bir tencereye alın. Zeytinyağı ekleyin ve tahta kaşık yardımı ile yağla iç içe geçmesini sağlayın. 
  4. Bamyaları ve korukları pirince ilave edin. Bamya ve korukları ezmeden pirinç ile karışmasını sağlayın. 
  5. Bulyon ile sıcak suyu karıştırıp tencereye ilave edin.
  6. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. 
  7. Ateşi söndürün ve 5 dakika dinlenmeye bırakın. 
  8. Limon kabuğu ve dereotu serperek sıcak servis edin. 

Afiyet olsun! Bamyalı Pilav Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Ev Burması

Ev Burmasıyemektarifirehberi

03Acı Salsa Soslu Biftek

Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020