En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Trileçe Tarifi | Videolu Tarif

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Trileçe Tarifi | Videolu Tarif
Trileçe Tarifi | Videolu Tarif

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 8

Geleneksel lezzetlerimizden Trileçe Tarifi | Videolu Tarif, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Ana vatanı Meksika ve Güney Amerika olan, enfes lezzete sahip bir sütlü tatlı ile karşınızdayız. Trileçe tarifi kolayca hazırlayabileceğiniz eşsiz bir tarif. Gelin bu tatlımız hakkında bilinmeyenleri öğrenelim.   Trileçe ismi, İspanyolcada üç süt anlamına gelen ‘”tres leches” teriminden üretilmiştir. Bu leziz mi leziz tatlının 19. yüzyılda Kuzey, Orta ve Güney Amerika’da ortaya çıktığı biliniyor. Güney Amerika’da Trileçe tatlısı, tıpkı ismi gibi sütün üç farklı haliyle yapılıyor. Bunlar tatlı olmayan konsantre süt, konsantre süt ve krema. Trileçe nerenin kısaca öğrenmiş olduk. Pastane vitrinlerini süsleyen oldukça güzel bir sunuma sahip olan trileçe tatlısı tarifini sizinle paylaşmadan önce gelin trileçe çeşitlerine de bir göz atalım. Evde trileçe tarifi hazırlamaya karar verdiniz ama hangi sosu yapacağınıza karar veremediniz mi?  Çikolatalı, frambuazlı, çilekli, karışık meyveli ve karamelli çeşitleri bulunan trileçe tatlısı çeşitlerinden biz bugün karamelli trileçe tarifini hazırlamaya karar verdik. 🙂 Eminiz ki bu tarifimizi denedikten sonra favori tatlınız olacak hatta davetlilerinize bundan sonra trileçe ikram edeceksiniz. Beş çaylarınız renklenip lezzetlenecek. O halde malzemeleriniz hazırsa trileçenin yapımına geçiyoruz. 🙂 Yumurta beyazlarını mikser yardımıyla önce yavaş, sonra hızlı ayarda çırpıyoruz. Şekeri üç seferde ilave ediyoruz ve karışım kabarıp koyu bir kıvam aldığında çırpmayı bırakıyoruz. Yumurta sarılarını bir spatula yardımıyla karıştırıyoruz ve içerisine kuru malzemeleri ekliyoruz. Yağlanmış fırın kabına alıp pişiriyoruz. Süt, şeker ve kremayı bir kapta çırpıp, sıcak kekin üzerine soğuk olarak ekleyip, çekmesini bekliyoruz. Karamelsiz olmaz! Çelik tencereye şekeri ekliyoruz. Şeker eriyince ocağın altını biraz açıp, içerisine tereyağını atıp hızlıca karıştırıyoruz. Kremayı ekleyip karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz. Krem şantiyi soğuk süt ile çırpıp bir kısmını ayırıyoruz. Trileçenin üzerine koyup buzdolabına kaldırıyoruz. Karamel ve ayırdığımız krem şanti ile tatlımızı süsleyip 1 saat daha dinlendiriyoruz.  Son olarak tatlımızı dilimleyip her porsiyon için 1 top Algida Maraş Usulü Sade dondurma ile servis ediyoruz.  Trileçe tatlısını biz en çok bir fincan filtre kahve ile yakıştırıyoruz. Kahve sevmeyenler için ise taze demlenmiş bir bardak çay ya da ev yapımı soğuk bir bardak limonata öneriyoruz. Ayrıca tatlıyı mutlaka Algida Maraş Usulü Sade Dondurma ile servis etmelisiniz. Trileçe hazırlarken acele etmeden adım adım ilerlemelisiniz. Spatulayı harcı söndürmeden kullanmalısınız. Tüm tatlı tariflerinde olduğu gibi trileçe tarifinde de kalori miktarı en çok merak edilen detaylardan bir tanesi. 🙂 Trileçe kalori miktarı bakımından üzen tariflerden. Çünkü bir porsiyonunda 300 kalori bulunmaktadır. Trileçe tarifinin lezzetine doyamayanlar için birbirinden lezzetli 3 tane daha tatlı önerimiz var. 🙂 Öncelikle krem karamel tarifini ve karamelli brownie tarifini son olarak da dondurmalı karamelli profiterol tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. 🙂

Trileçe Tarifi | Videolu Tarif Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 5 adet yumurta, sarısı ile beyazı ayrılmış
    • 1 su bardağı şeker
    • 1,5 su bardağı un
    • 1 adet kabartma tozu
    • 1 tatlı kaşığı vanilya

    Sos İçin

    • 3,5 su bardağı süt
    • 3 yemek kaşığı şeker
    • 200 gram (g) krema, yarım yağlı

    Karamel İçin

    • 1 su bardağı şeker
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 200 gram (g) krema, yarım yağlı

    Krem Şanti İçin

    • 1 paket krem şanti
    • 1 su bardağı süt, soğuk

    Servis İçin

    • 1 adet Algida Maraş Usulü Sade, her porsiyon için 1 top

    Trileçe Tarifi | Videolu Tarif Nasıl Yapılır?

    1. Yumurta beyazlarını mikser yardımıyla önce yavaş, sonra hızlı ayarda çırpın. Şekeri üç seferde ilave edin ve karışım kabarıp koyu bir kıvam aldığında çırpmayı bırakın.
    2. Yumurta sarılarını bir spatula yardımıyla söndürmeden karıştırın. İçerisine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin. Spatula ile söndürmeden karıştırın.
    3. Yağlanmış fırın kabına alın ve 160 derece fırında 25 dakika pişirin. Çubuk yardımıyla kontrol edin. 5 dakika dinlendirin. Kürdan yardımıyla delik açın.
    4. Süt, şeker ve kremayı bir kapta çırpın, sıcak kekin üzerine soğuk olarak ekleyin. Çekmesini bekleyin.
    5. Çelik bir tencerenin altını açıp ısıtın ve içerisine şekeri ekleyin. Altını kısın, karıştırmayın. Erimesine izin verin. Şekeriniz eriyince ocağın altını biraz açın, içerisine tereyağını atıp hızlıca karıştırın. Kremasını ekleyip altını kapatıp karıştırmaya devam edin. Soğumaya alın.
    6. Krem şantiyi soğuk süt ile çırpın ve 1 su bardağı kadar kısmını ayırın. Trileçenin üzerine koyun ve buzdolabına kaldırın.
    7. Karamel ve ayırdığınız krem şanti ile tatlınızı süsleyin. 1 saat daha dinlendirin. Dilimleyip her porsiyon için 1 top Algida Maraş Usulü Sade dondurma ile servis edin.

    Bu nefis Trileçe Tarifi | Videolu Tarif tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Ev Burması

    Ev Burmasıyemektarifirehberi

    03Acı Salsa Soslu Biftek

    Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020