En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Bayram Pilavı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Bayram Pilavı Tarifi
Bayram Pilavı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Bayram Pilavı Tarifi tam size göre. Kuzu eti, havuç, maydanoz, tarçın ve badem ile harmanlanan bayram pilavı tarifi, misafirleriniz için tam anlamıyla bir bayram şöleni yaşatacak! Adında bayram olduğuna bakmayın sadece bayramda yapıldığı için değil, aynı zamanda mideleri de bayram ettireceği için bu isimle anılıyor bizce! İçinde bol miktarda badem de bulunduğu için bademli pilav olarak da biliniyor. Pilav tariflerinin mutfağımızda çok özel bir yeri var ve günlük sofralar ya da davet sofraları fark etmeksizin mutlaka menülerimizde yer veririz. Bu yüzdendir ki pilav tariflerinin sayısız varyasyonu vardır, bayram pilavı mesela bademli etli pilav ya da bademli havuçlu pilav olarak şekillendirilebilmektedir. Pilav tariflerinin en güzel özelliklerinden biri de evdeki malzemelerinize ve damak zevkinize göre tarifi istediğiniz gibi şekillendirebilmenizdir. Bayram pilavı tarifimizi de ufak değişikliklerle bademli pilava dönüştürmeniz çok basit. Nasıl yapabileceğinizi öğrenmek için hemen bademli pilav tarifimize de göz atın! Bayram pilavını sevdiyseniz sizin için harika bir tarifimiz daha var! Maydanozlu bademli pilav tarifi de sofralarınızın harika bir eşlikçisi olacaktır. Farklı pilav tariflerini seviyorsanız sizin için hazırladığımız birbirinden değişik pilav tariflerine mutlaka göz atın! 1 porsiyon bayram pilavı yaklaşık 233 kaloridir.

Bayram Pilavı Tarifi Malzemeleri

  • 2 su bardağı pirinç, yıkanmış
  • 2 tablet Knorr Et Suyu Bulyon
  • 3 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 gram (g) kuzu eti, küp doğranmış
  • 1 adet havuç, küp doğranmış
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber, çekilmiş
  • yarım su bardağı badem
  • 1 demet maydanoz, kıyılmış

Bayram Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaseye 3 su bardağı suyu ve et bulyon tabletlerini ilave edip karıştırın.
  2. Tencerede 3 yemek kaşığı tereyağını kızdırıp kuzu etlerini ilave edip kavurun. Kuzu etleri renk aldıktan sonra içine yıkanmış pirinçleri ve doğranmış havucu koyup 5 dakika tüm malzemeleri kavurun. 
  3. En son olarak içine tarçını, çekilmiş karabiberi ve et bulyonlu suyu koyup karıştırın. Bir taşım kaynattıktan sonra altını kısıp pirinçler göz göz oluncaya kadar tencerenin kapağı kapalı olarak pişirip demlendirin 
  4. Pilav pişerken küçük bir tavada file bademleri, kalan 1 yemek kaşığı tereyağı ile kavurun. 
  5. Demlenmiş pilavı kaşıkla hafifçe karıştırıp havalandırdıktan sonra üzerini kavrulmuş file badem ve kıyılmış maydanoz ile süsleyip sıcak olarak servis edin. 

Afiyet olsun! Bayram Pilavı Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Ev Burması

Ev Burmasıyemektarifirehberi

03Acı Salsa Soslu Biftek

Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020