En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Ayvalı ve Cevizli Pilav Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Ayvalı ve Cevizli Pilav Tarifi
Ayvalı ve Cevizli Pilav Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 40 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Ayvalı ve Cevizli Pilav Tarifi. Ana yemeklerde kuru ve taze meyvelerin kullanılması Osmanlı mutfağının en karakteristik özelliklerinden biridir. Zamanla aromalı yiyecekler yerini daha sade tariflere bıraksa da özel günlerde hala tercih edilir. Bugün sizlere anlatacağımız tarif ise hem meyve hem kuruyemiş hem de tavuk eti içeriyor! Önce gözleri sonra da mideleri doyuracak olan ayvalı pilav, cevizli pilav olarak da biliniyor.  Ekşi ve tatlı lezzetlerden hoşlananların severek tüketeceği ayvalı pilav oldukça değişik bir aromaya sahip. Çünkü ayvanın mayhoş ve tatlı aroması cevizli pilavın lezzetini bambaşka bir noktaya taşıyor.  Önemli konuklarınız varsa ve farklı tarifler ile onları şaşırtmak istiyorsanız, cevizli pilav kendilerini çok özel hissetmelerini sağlayacaktır! Ekşili tarifleri sevenler için bir de turşu tarifini buraya bırakalım istedik! Domatesin lezzetini ve besin değerini probiyotik kaynağına dönüştürdüğümüz kırmızı domates turşusu tarifine de mutlaka göz atın! Değişik pilav tariflerini seviyorsanız sizin için başka önerilerimiz de var! Hint mutfağının bize armağanı köri ile hazırladığımız tavuklu sebzeli pilav ve ayvalı pilavın farklı bir versiyonu olan ayvalı bulgur pilavı! Farklı tarifler harika olsa da klasiklerin yeri her zaman ayrıdır! Pilav deyince ilk aklımıza gelenlerden biri olan tavuklu pilav tarifini de buraya bırakalım. Afiyet olsun! Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Ayvalı ve Cevizli Pilav Tarifi Malzemeleri

  • 1.5 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı pirinç, baldo
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı su, sıcak
  • 200 gram (g) tavuk göğüs
  • 100 gram (g) ceviz, iri kıyılmış
  • 2 adet ayva, iri parçalar halinde dilimlenmiş
  • 1 adet soğan
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı kuru üzüm

Ayvalı ve Cevizli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Geniş tabanlı bir pilav tenceresine zeytinyağı ekleyin. 
  2. Soğuk suyla nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinçleri tencereye alın. 
  3. Küp doğranmış soğanı, cevizleri ve ince şeritler halinde doğranmış tavuğu sırayı bozmadan ekleyin. 1-2 dakika orta ateşte kavurun. 
  4. Dilimlenmiş ayvaları tencereye ekleyin ve ayvaların rengi değişinceye kadar kavurun. 
  5. 1 buçuk su bardağı tavuk suyu ve 1,5 su bardağı sıcak suyu tencereye ilave edin. 
  6. Kısık ateşte pirinç suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin. 
  7. 10 dakika boyunca demlenmeye bırakın. 
  8. Son olarak üzerine nar ekşisi döküp kuru üzüm serpiştirerek servis edin. 

Afiyet olsun! Ayvalı ve Cevizli Pilav Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Ev Burması

Ev Burmasıyemektarifirehberi

03Acı Salsa Soslu Biftek

Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020