En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Yalancı Çerkes Tavuğu

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Yalancı Çerkes Tavuğu
Yalancı Çerkes Tavuğu

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Yalancı Çerkes Tavuğu. Havuç, soğan ve dereotu; enfes tavuk etiyle bir araya geldi! Yalancı Çerkes tavuğu tarifi hem müthiş lezzeti hem harika görüntüsü ile yiyenleri cezbedecek! Meze severlerin favorisi olacak pratik yapılışıyla sofralarınızdan hiç eksik olmayacak. İster çay saatlerinde isterseniz de akşam yemeği sofralarınızda gerçeğini aratmayacak kadar lezzetli bir tarif geliyor. Sadece meze olarak değil börek ya da salatalarla birlikte kızarmış ekmekle servis edebilirsiniz. Didiklenmiş tavuk etleri ve ceviz içiyle yapılan ve yediden yetmişe herkesin sevdiği bu mezeyi farklı baharatlarla da zenginleştirebilirsiniz. Eskiden yapılması oldukça zahmetli olan bu özel mezeyi günümüzde blender yardımıyla kolayca yapmak mümkün.   Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Yalancı Çerkes Tavuğu Malzemeleri

  • 500 gram (g) tavuk göğüs
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 yaprak defne
  • 1 su bardağı su
  • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • 500 mililitre (ml) süt
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 5-6 dal maydanoz

Yalancı Çerkes Tavuğu Nasıl Yapılır?

  1. Sarımsakları ayıklayıp kıyın. Cevizleri ayıklayıp iri parçalar halinde çekin. 
  2. Derin bir tencereye soğuk su koyun, içine tavuk göğüslerini, bütün soğanı, havucu, defne yaprağını ve karabiberi ekleyip kaynatın. 
  3. Tavuk göğüsleri haşlanırken ayrı tencereye tereyağını koyup kızdırın. Yağ kızınca içine unu ekleyip, unun kokusu çıkana kadar kavurun. 
  4. Bir kabın içinde süt ile yumurtayı karıştırın. Kavrulan una kıyılmış sarımsakları ilave edip, kavurmaya devam edin. 
  5. Unun rengi fazla koyulaşmadan içine devamlı karıştırarak sütlü yumurtayı ekleyip, karıştırarak orta ateşte pişirin. 
  6. En son olarak sosa iri çekilmiş cevizleri, tuz ve karabiberi ekleyip, sosu bir taşım orta ateşte kaynatıp ateşten alın. 
  7. Sosu için:
  8. Ayrı bir tencerede tereyağını kızdırın, içine salçayı, kırmızı pul biberi ve karabiberi ekleyip kavurun. Haşlanan tavuk göğüslerini soğutup servis tabağına ince ince didikleyin. 
  9. Tavuk göğüslerinin yarısını servis tabağına koyup, üzerine cevizli beşamel sosun yarısını döküp iyice karıştırın. Sosun üzerine tekrar tavuk parçalarını dizip kalan sosu döküp, üzerini kaşığın sırtı ile düzeltin. 
  10. En son olarak üzerine hazırladığın sosu gezdirip sıcak olarak servis edin. 

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Yalancı Çerkes Tavuğu ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Ev Burması

Ev Burmasıyemektarifirehberi

03Acı Salsa Soslu Biftek

Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020