En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Şöbiyet Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Şöbiyet Tarifi
Şöbiyet Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 40 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Şöbiyet Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Şöbiyet, Fransızca tınlasa da, esasında Arapça ‘tıka basa doydu’ anlamına gelen ‘şabi’a’ kelimesinden geliyor. Şöbiyet klasik baklavadan daha kısa sürede fırında pişer ve 13 kat yufkadan oluşan bir tatlıdır. İçinde fıstık ve bol miktarda kaymak bulunur. Bir şöbiyet bir yaş pasta yemek kadar tatlı konusunda tatmin edicidir bence. Profesyonel mutfaklarda, bazı işlerin özel ustaları/şefleri olur; bir mutfakta pastacı varken, baklavacı da olabilir, veya sıcak mutfağı şefi varken, sos şefi de olabilir gibi.  Baklava yapmak başından sonuna özen ve iyi malzeme isteyen bir iştir; incecik bir hamur açmak, ne çok tatlı ne de tatsız bir şerbet hazırlamak, en iyi fıstık ve en iyi tereyağı kullanmak gerekir. Tüm bunlar bizi şöbiyet yapmaktan alıkoymamalı, bir profesyonelin elinden çıkmış bir baklava mükemmel olsa da ev baklavası her zaman bir başkadır. Mutfağa geçip, şöbiyet yapmaya başlayalım! 1 porsiyon Şöbiyet 322 kaloridir.

Şöbiyet Tarifi Malzemeleri

    Baklava İçin

    • 40 adet baklavalık yufka
    • 5 su bardağı süt
    • 1 buçuk su bardağı irmik
    • 4 yemek kaşığı şeker
    • 100 gram (g) toz antep fıstığı
    • 300 gram (g) tereyağı
    • 50 gram (g) zeytinyağı

    Şerbeti İçin

    • 5 su bardağı su
    • 5 su bardağı şeker
    • Yarım adet limon, suyu

    Üzeri için

    • 4 yemek kaşığı toz antep fıstığı

    Servis için

    • 1 top Algida Maraş Usulü Bol Kaymak, her porsiyon için

    Şöbiyet Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Süt, irmik ve şekeri bir tencerede pişirin. Pişince içine toz Antep fıstığını ekleyin ve karıştırın. 
    2. Ayrı bir tencerede şerbet için şeker ve suyu kaynatın, kıvam aldıktan sonra içine limon suyunu koyup, kenara alın.
    3. Tereyağı eritin ve erirken çıkan beyaz sütünü, kaşık ile alın. Yufkaları 20-20 ayırın.
    4.  
    5.  
    6. 5 kat yufka dizin, yağlayın, bunu iki ayırdığınız yufkalar için tekrarlayın.
    7. Arasına irmikli karışımdan ekleyip, üçgen şeklinde kapatın. Birinin ucu, diğer şöbiyetin sırtına değecek şekilde dizin.
    8. 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökün. 
    9. Üzerine toz Antep fıstığı ve Algida Maraş Usulü Bol Kaymak Dondurma ile servis edebilirsiniz.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Şöbiyet Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Ev Burması

    Ev Burmasıyemektarifirehberi

    03Acı Salsa Soslu Biftek

    Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020