Hazırlama Süresi : 40 dk
Pişirme Süresi : 30 dk
Kaç Kişilik : 4
Geleneksel lezzetlerimizden Şöbiyet Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Şöbiyet, Fransızca tınlasa da, esasında Arapça ‘tıka basa doydu’ anlamına gelen ‘şabi’a’ kelimesinden geliyor. Şöbiyet klasik baklavadan daha kısa sürede fırında pişer ve 13 kat yufkadan oluşan bir tatlıdır. İçinde fıstık ve bol miktarda kaymak bulunur. Bir şöbiyet bir yaş pasta yemek kadar tatlı konusunda tatmin edicidir bence. Profesyonel mutfaklarda, bazı işlerin özel ustaları/şefleri olur; bir mutfakta pastacı varken, baklavacı da olabilir, veya sıcak mutfağı şefi varken, sos şefi de olabilir gibi. Baklava yapmak başından sonuna özen ve iyi malzeme isteyen bir iştir; incecik bir hamur açmak, ne çok tatlı ne de tatsız bir şerbet hazırlamak, en iyi fıstık ve en iyi tereyağı kullanmak gerekir. Tüm bunlar bizi şöbiyet yapmaktan alıkoymamalı, bir profesyonelin elinden çıkmış bir baklava mükemmel olsa da ev baklavası her zaman bir başkadır. Mutfağa geçip, şöbiyet yapmaya başlayalım! 1 porsiyon Şöbiyet 322 kaloridir.
Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Şöbiyet Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi
Ev Burmasıyemektarifirehberi
Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020