En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Muhallebili Kadayıf Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Muhallebili Kadayıf Tarifi
Muhallebili Kadayıf Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 8

Geleneksel lezzetlerimizden Muhallebili Kadayıf Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Muhallebinin ismini Abbasi İmparatorluğu’nun ileri gelenlerinden aldığı söylenir, bazı kaynaklarda İran’daki Sasani İmparatorluğu’nu muhallebinin çıkışı olarak işaret eder. Muhallebi Osmanlı zamanı, saray mutfağında önce etli, pirinçli veya tavuklu yapılırmış. Zamanla et koymak isteğe bağlı olmuş, Osmanlı doktorlarından Şirvani’nin kitabından bir etli, bir de gül suyu ve pudra şeker ile servis edilen tatlı muhallebi tarifi varmış. Günümüzde muhallebi yalnızca tatlı olarak tüketiliyor, tavuk göğsünü de tabi ki dahil ediyoruz. Tükiye’nin farklı şehirlerinde, bambaşka muhallebi tarifleri vardır; mesela Ege’de sakızlı muhallebi yapılırken, Karadeniz’de mor üzümle yapılan pepeçura yeniliyor. Kadayıf son yıllarda mutfaklara farklı şekillerde giren bir üründür. Önceden yalnızca kadayıf tatlısı yapılırken, nötr tadı sayesinde kadayıfa sarılı karides, kadayıf böreği, kadayıflı kek ve kurabiye gibi, yaratıcılığınızın sizi götürdüğü yere kadar farklı yemekler yapabilirsiniz. Birbirini tamamlayan bir çift gibi, yumuşacık muhallebi ile çıtır kadayıfın birleşimiyle yaptığımız Muhallebili Kadayıf tarifimize geçelim! Bir porsiyon muhallebili kadayıf, 200 kaloridir.

Muhallebili Kadayıf Tarifi Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 300 gram (g) tel kadayıf, kavrulmuş, hazır
    • Çeyrek su bardağı toz şeker
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 200 gram (g) ceviz, iri dövülmüş

    Muhallebi İçin

    • 1 litre (l) süt
    • 1 buçuk su bardağı toz şeker
    • 1 buçuk su bardağı un
    • 100 gram (g) tereyağı
    • 1 adet vanilin

    Muhallebili Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Hazır kavrulmuş kadayıfı üzerine ekleyin. Orta ateş üzerinde kavurun.
    2. Kavrulan kadayıfa yarım çay bardağı toz şeker katıp, biraz daha kavurun.
    3. Büyük dikdörtgen fırın tepsisi içine kavurduğunuz kadayıfı döküp, her tarafına hiç boşluk kalmayacak şekilde yayın. Ardından soğumaya bırakın.
    4. Tencerede süt,şeker,un ve vanilini kaynayana dek karıştırarak pişirin, kaynayınca altını kısıp kıvam alana dek karıştırarak pişirin.
    5. Tereyağı ekleyip, ocaktan alın. Kadayıfın üzerine eşit miktarda gelecek şekilde yayın.
    6. Spatula ile üzerini düzleyip, 10′ kadar oda sıcaklığında dinlendirin.
    7. Bekleyen muhallebili tatlıyı buzdolabından çıkartıp, 10 eşit parçaya kesin.
    8. Her kestiğiniz parçaların kısa kenarına iri dövülmüş ceviz parçaları serpin.
    9. Spatula yardımı ile yavaşça rulo ya da daire şeklinde sarın. Servis edin.

    Bu nefis Muhallebili Kadayıf Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Ev Burması

    Ev Burmasıyemektarifirehberi

    03Acı Salsa Soslu Biftek

    Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020