En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kıymalı Milföy Böreği Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kıymalı Milföy Böreği Tarifi
Kıymalı Milföy Böreği Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 35 dk

Kaç Kişilik : 8

En lezzetli ve tam kıvamında Kıymalı Milföy Böreği Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Milföy hamuru her mutfağın kurtarıcı malzemelerinden birisidir. Zamanınız ya da enerjiniz yoksa buzluğa attığınız milföy hamurunu çıkarmanın tam zamanı. Çıtır çıtır, lezzetli milföy hamurundan kıymalı börek ile habersiz gelen misafirlere bir ziyafet yaşatmanız mümkün. Hazır yufkanın tadı da bir başka ancak milföy hamuru ile yapılan börekler hem lezzeti hem de çıtır çıtır sesiyle tabakları adeta şenlendiriyor. İç harcınıza ekleyeceğiniz birkaç malzeme ile kaşarlı kıymalı milföy böreği veya patatesli kıymalı milföy böreği yapmak da çok kolay. İçerisine koyacağınız bezelye ve havuç ile yapacağınız garnitürlü kıymalı milföy böreği ile orman kebabı tadını yakalamak da mümkün. Milföy hamuruna farklı şekiller vermek mümkün olsa da üçgen şekil bu lezzetin en yaygın kullanımlarından. Böylece fırında da bolca kıymalı milföy böreği için yer kazanmış oluyorsunuz. Peki, kıymalı milföy böreği nasıl yapılır? Çayınız hazırsa, sizi pratik kıymalı milföy böreği tarifimize alalım… Milföy, Fransızca ‘mille-feuille’ yani ‘bin yaprak’ kelimesinden geliyor. Aslında, milföy olarak nitelendirdiğimiz hamur türü profesyonel mutfaklarda ‘puffy pastry’ yani ‘kabaran hamur’ olarak kullanılıyor. Pastacılıkta hazırlanması en zor hamur türlerinden biri olarak kabul edilen milföy, neyse ki günümüzde marketlerde hazır olarak satılıyor. Bilinen en yaygın milföy tuzluları arasında talaş böreği ve sosisli puflar yer alırken, tatlı kategorisindeyse çilekli milföy, yani Fransız Napolyon tatlısı yer alıyor. Milföyün kullanım alanları sadece bu tariflerle sınırlı değil… Detaylar için sayfamıza göz atın. Fırında pratik kıymalı patates tarifini duydunuz mu? Onu da incelemeden geçmeyin 🙂

Kıymalı Milföy Böreği Tarifi Malzemeleri

  • 350 gram (g) kıyma, dana, yağsız
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı Knorr Kimyon
  • Yarım tatlı kaşığı Knorr Pul Biber

Üzeri İçin

  • 1 adet yumurta, sarısı
  • 1 yemek kaşığı Knorr Susam

Kıymalı Milföy Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Milföy hamurlarını birbirinden ayırın ve oda sıcaklığında çözdürün.
  2. Soğanı ince ince doğrayın.
  3. Sarımsakları ezin.
  4. Bir tavanın içine zeytinyağı, soğan, sarımsağı alın ve hafifçe soteleyin.
  5. Ardından içine kıymayı ilave edip, kavurun.
  6. Tuz ve baharatlarını ekleyerek piştiğinde ocaktan alın.
  7. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  8. Hazırladığınız iç harcı milföy hamurlarının içine eşit miktarda paylaştırın ve kapatın.
  9. 180 derecelik fırında 15-20 dakika kadar üzerleri kızarana ve puf puf şişene kadar pişirin.
  10. Fırından çıktıktan sonra sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun! Kıymalı Milföy Böreği Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Ev Burması

Ev Burmasıyemektarifirehberi

03Acı Salsa Soslu Biftek

Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020