En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Acılı Ekmek Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Acılı Ekmek Tarifi
Acılı Ekmek Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 25 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

Acılı Ekmek Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Antakya’nın en özel lezzetlerinden biri olan Acılı Ekmek, nam-ı diğer ‘Biberli Ekmek’, bol baharat ve salçayla hazırlanan ve yöresel olarak tandırda pişirilen bir hamur işidir. Akdeniz ve Arap kültürünün ortak mutfak yansımalarını çok iyi gösteren bu tarifin olmazsa olmaz baharatı zahterdir. Hatay yöresinde çok sık kullanılan bir çeşit kekiktir. Bazı yörelerde Acılı Ekmeğe peynir de eklenir. Acılı Ekmek tandırda pişirilebileceği gibi fırında da pişirebilir. Hem kahvaltıya, hem de çay saatine çok yakışan Acılı Ekmek tarifi için sizi daha fazla bekletmeyelim. Bir adet Acılı Ekmek, yaklaşık 156 kaloridir. İçerisinde 30.24 gram karbonhidrat, 4.66 gram protein, 1.73 gram yağ bulunmaktadır. Karbonhidrat oranı yüksek bir ürün olduğu için kilo verme sürecindekilere porsiyon kontrolüyle tüketilmesi önerilir.

Acılı Ekmek Tarifi Malzemeleri

    Hamuru İçin

    • 1 su bardağı süt, ılık
    • 1 su bardağı su, ılık
    • yarım su bardağı sıvı yağ
    • 1 yemek kaşığı toz şeker
    • 1,5 tatlı kaşığı tuz
    • 5 su bardağı un

    Üzeri İçin

    • 1 adet kırmızı biber
    • 1 adet soğan
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • yarım yemek kaşığı domates salçası
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Kekik
    • 2 yemek kaşığı Knorr Susam
    • yarım su bardağı zeytinyağı
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Pul Biber
    • 1 tatlı kaşığı zahter
    • 2 yemek kaşığı Ceviz içi

    Acılı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Hamuru için, ılık süt, maya ve şekeri bir kapta karıştırın.
    2. Diğer hamur malzemelerini bir kaba alıp, mayalı karışımı aza azar yedirerek yoğurun.
    3. Kıvama gelen hamuru üzerini örterek bir kenara alın. En az 1 saat kadar dinlendirin.
    4. Bu arada, susam dışındaki bütün iç harç malzemelerini bir rondoya alın.
    5. İç harç bir sürmelik kıvamına geldikten sonra içine susamı da atıp kaşıkla karıştırın.
    6. Fırını 180 derecede ısıtın.
    7. Mayalanan hamurdan orta boy mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvalayın. Merdane yardımıyla, fındık lahmacundan daha büyük boyutta olacak şekilde açın.
    8. Hamurları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
    9. Üzerlerine bol miktarda iç harçtan koyup yayın.
    10. Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Acılı Ekmek Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    03Knorr ile Yöresel Tarifler

    Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020