Hazırlama Süresi : 25 dk
Pişirme Süresi : 20 dk
Kaç Kişilik : 4
Acılı Ekmek Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Antakya’nın en özel lezzetlerinden biri olan Acılı Ekmek, nam-ı diğer ‘Biberli Ekmek’, bol baharat ve salçayla hazırlanan ve yöresel olarak tandırda pişirilen bir hamur işidir. Akdeniz ve Arap kültürünün ortak mutfak yansımalarını çok iyi gösteren bu tarifin olmazsa olmaz baharatı zahterdir. Hatay yöresinde çok sık kullanılan bir çeşit kekiktir. Bazı yörelerde Acılı Ekmeğe peynir de eklenir. Acılı Ekmek tandırda pişirilebileceği gibi fırında da pişirebilir. Hem kahvaltıya, hem de çay saatine çok yakışan Acılı Ekmek tarifi için sizi daha fazla bekletmeyelim. Bir adet Acılı Ekmek, yaklaşık 156 kaloridir. İçerisinde 30.24 gram karbonhidrat, 4.66 gram protein, 1.73 gram yağ bulunmaktadır. Karbonhidrat oranı yüksek bir ürün olduğu için kilo verme sürecindekilere porsiyon kontrolüyle tüketilmesi önerilir.
Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Acılı Ekmek Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Parti Yemekleriyemektarifirehberi
Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020