En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Açma Kete Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Açma Kete Tarifi
Açma Kete Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

12 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 12

Açma Kete Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Her yörede farklı versiyonlarda hazırlanan kete tarifiyle sofralarınıza konuk oluyoruz bugün. Eski dönemlerden günümüze kadar gelen ve adeta yıldızı hiç sönmeyen tariflerdendir kete tarifi. Kete deyip geçmeyin! Onun da farklı şekillerde hazırlanan çeşitleri bulunmaktadır. Ama bizim bugünkü konumuz içli açma kete tarifi. Özellikle Doğu Anadolu bölgesine ait olan bu tarif, Ankara ve Kayseri illerimizde de farklı şekillerde hazırlanmaktadır. El açma kete tarifi; hamur işi kategorisinde yer alan, kıyır kıyır ve oldukça pratik bir tariftir. Pazar kahvaltılarında, piknik sofralarında ve çay saatlerinde adeta etrafa lezzet saçan kolay açma kete tarifini tüm detaylarıyla sizinle paylaşmadan önce bugün yapacağımız açma kete Kayseri ketesi tarifinden bahsedelim istiyoruz. Kayseri ketesi; Erzurum, Kars, Bayburt ve Ankara ketesinden farklı bir şekilde hazırlanır. Özellikle bayramlar için tandırda pişirilerek hazırlanır. Haydi o zaman hazırsanız sizi mutfağa kadar alalım ve açma kete tarifi Kayseri ilimizde nasıl hazırlanıyor birlikte göz atalım. El açma kete tarifi için malzemeler hazırsa mutfaktan bekleniyorsunuz. Ilık süt içerisine maya ve şekeri ekleyip, derin bir kabın içerisinde karıştırıyor ve 5 dakika dinlendiriyoruz. Kabarınca içerisine kalan hamur malzemelerini ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek iyice yoğuruyoruz. Hamuru oda sıcaklığında üzerine nemli bir bez örterek 30 dakika dinlendiriyoruz ve ardından da hamuru bezelere ayırıyoruz. Bezeyi tezgâhta açıp, üzerine tereyağı ve ayçiçek yağını karıştırarak fırça ile sürüyoruz. Üzerine bir beze daha açıp, ekliyor ve fırça ile yağlıyoruz. Üzerine bir beze daha açıp, bastırıyor ve rulo halinde katlıyoruz. Kalan bezeleri rulo şeklinde hazırlayıp, buzdolabında 30 dakika dinlendiriyoruz. Ruloyu 2 parmak genişliğinde kesip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıyoruz. Hazırladığımız ketelerin üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpiştiriyoruz. Hazırladığımız keteleri önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz.  Yaklaşık 20 dakika üzeri ve altı kızarıp renk alana dek pişirip, servis ediyoruz. Açma kete tarifini hazırlayanlar için şimdi de yanına en çok yakışan eşlikçilere değinmek istiyoruz. Öncelikle keteyi hangi öğünde tercih edeceğinize karar vermelisiniz. Akşam yemeğinde tercih edecekseniz hafif bir salata ile kahvaltıda tercih edecekseniz taze demlenmiş bir fincan çay ve ara öğünde tercih edecekseniz yanında ev yapımı yoğurt ile tüketebilirsiniz. Yağlı bir hamur olduğu için soğukken daha rahat şekil alacaktır, buzdolabında dinlendirmeye özen gösterin. Açma kete tarifi kalori miktarına göz atalım şimdi. Hamur işi kategorisinde yer alan kete; içerisinde un, süt, yağ vb. malzemeler olduğu için diyet yapanlar için yüksek kalorili bir tarif olduğunu söyleyebiliriz. Açma kete tarifi 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 330 kalori bulunmaktadır El açma kete tarifini sevenler için şimdi de 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerisinde bulunmak istiyoruz. İlk olarak kete tarifi, ardından açma tarifi ve son olarak da zarf böreği tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Açma Kete Tarifi Malzemeleri

  • 3+yarım su bardağı su, ılık
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 3 adet yumurta beyazı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 paket yaş maya
  • 9 su bardağı un
  • 2 su bardağı tereyağı
  • 2 su bardağı ayçiçek yağı
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı Knorr Çörek Otu

Açma Kete Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ilık süt içerisine maya ve şekeri ekleyip, derin bir kabın içerisinde karıştırın. 5′ dinlendirin.
  2. Kabarınca içerisine kalan hamur malzemelerini ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek iyice yoğurun.
  3. Oda sıcaklığında üzerine nemli bir bez örterek 30′ dinlendirin. Hamuru bezelere ayırın.
  4. Bezeyi tezgahta açıp, üzerine tereyağı ve ayçiçek yağını karıştırarak fırça ile sürün.
  5. Üzerine bir beze daha açıp, ekleyin. Fırça ile yağlayın. Üzerine bir beze daha açıp, bastırın. Rulo halinde katlayın.
  6. Kalan bezeleri rulo şeklinde hazırlayıp, buzdolabında 30′ dinlendirin. Ruloyu 2 parmak genişliğinde kesip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
  7. Fırını 200 dereceye ısıtın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, sçörekotu serpin.
  8. Yaklaşık 20′, üzeri ve altı kızarıp renk alana dek pişirin. Servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Açma Kete Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020