En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Ağlayan Pasta Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Ağlayan Pasta Tarifi
Ağlayan Pasta Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 8

Geleneksel lezzetlerimizden Ağlayan Pasta Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Hem pasta hem kek… Yoğun çikolatalı kıvamıyla pratik Ağlayan Kek tarifi için doğru yerdesiniz. Özellikle çay saatlerin vazgeçilmezi olan bu kek, yoğun çikolatalı kıvamıyla kendine hayran bırakıyor.. Ağlayan kekin adı neden ağlayan kek diye düşünüyorsanız hemen söyleyelim; isminin böyle olmasının sebebi üzerindeki akışkan çikolata sosundan ötürü… Hatta daha da fazla ipucu verelim, bu yumuşaklığın etkisini bir de keki ıslatmak arttırıyor. Keki ıslattığınız sütün içerisine bir de kahve koyarsanız, çikolata, kakao ve kahve tadına doyamıyorsunuz. Çikolata sosunu yapmak için iki yöntem var. Biri ganaj hazırlamaktan geçiyor, bir diğeriyle sütle bir çikolata kreması hazırlamaktan. Ganaj, kaynama noktasına getirilen kremanın çikolatayla buluştuğu kadife kıvamlı kremaya deniyor. Çikolata krema içinse kaynama noktasına getirilen sütün içerisinde yine çikolata eritiliyor. Ganajda olması gereken krema ve çikolata oranı 1’e 1 ölçüyken, çikolata sosunda olması gereken ölçü, 1 su bardağı süte 2,5 su bardağı çikolata şeklinde ilerliyor. Yumuşacık kreması, ağızda eriyen kek kıvamına bir an önce ulaşmak için tarife bekleniyorsunuz. 1 dilim Ağlayan Pasta yaklaşık 277 kaloridir. Yapılışında un kullanıldığı için glisemik indeksi yüksek bir besindir. Bu nedenle diyet yapanlar, şeker hastalığı olanlar tüketimine dikkat etmeli ya da sınırlandırmalıdır. Hazırladığını kek harcını margarin ile yağlanıp unlanmış tart kalıbı içerisine koyup, kalıbı birkaç kez yere vurup önceden ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz. Büyük Borcamda ya da Tepside Ağlayan Pasta Ağlayan pastanızı dilerseniz borcam ya da tepside de pişirebilirsiniz. Hazırladığınız karışımı yağlayıp unladığınız tepsiye dökerek pişirebilirsiniz. O bir italyan lezzeti, ancak bu sefer muhallebiyle buluşuyor ve ortaya tadına doyulmaz pratik ve lezzetli bir tatlı çıkıyor. Kedi dilli ağlayan pasta, kedi dili tatlısı detaylar için tıklayın! Ağlayan pasta yapımı için 20 dakika hazırlık süresi vardır. Keki ise 30 dakikada pişer. Islak kek damakta eriyen kıvamı ve yumuşacık kıvamıyla çay saatlerinin aranan keklerinden. Tarif uygularken doğru adımları ve püf noktalarını uygulamanız Islak kekin tam kıvamında olmasını sağlayacak. Püf noktaları için tıklayın. Hiç eskimeyen klasiklerinden birini mercek altına alıyoruz. Hangimiz ıslak kek sevmiyoruz ki? Mükemmel kıvamlı, çikolatasıyla beraber akıp giden bir ıslak kek elde etmek için bilmeniz gereken tüm püf noktalarını anlatıyoruz, tıklayın! Biz milletçe severiz patatesi; yemeğini, çorbasını, salatasını, köftesini, közlemesini, etlisini, kıymalısını, tavuklusunu, kavurmasını, soslusunu… İçinde patates olan pek çok şeyi de severiz; patatesli böreği, gözlemeyi, poğaçayı, pişiyi, tuzlu keki, pideyi, pizzayı… En çabuk, en kolay pişen, en hızlı hazırlanan patates tarifleri arasında birinci sırayı patates salatasına veririz ama, değil mi? Çünkü patatesi haşlaması kolaydır, çabuktur. İçine yakışmayan malzeme azdır, evde ne varsa doğrasak bile olur sanki! Şimdi önereceğimiz tarifle hem kolaylık hem patatesli rafine bir lezzet vaat ediyor olacağız size. “Hardallı Patates Salatası” diyeceğiz ya da Soslu Hardallı Patates Salatası yapılışını adım adım göstereceğiz. Ona Viyana Usulü Hardallı Patates Salatası dendiğini de biliyoruz, ama biz Hardallı Patates Salatası Tarifi adını vererek başlıyoruz tarifimize. Hardallı patates salatası yapılışı için haydi bizimle devam edin.

Ağlayan Pasta Tarifi Malzemeleri

  • 4 adet yumurta, oda sıcaklığında
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilin
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 150 gram (g) şeker, (1/2 + 1/4 su bardağı)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1/4 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un

Islatmak için

  • 1,5 su bardağı süt

Üzeri için

  • 1 paket krem şanti
  • 200 mililitre (ml) süt, soğuk

Servis için

  • 1 yemek kaşığı Algida Maraş Usulü Klasik
  • 1 yemek kaşığı Carte d’Or Çikolatalı Sos
  • 1 yemek kaşığı Antep fıstığı

Ağlayan Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  2. Derin bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri pürüzsüz olana dek çırpın, yağ ve sütü ekleyip biraz daha çırpın.
  3. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin ve tekrar çırpın.
  4. Fırın kabınızı yağlayın ve yağlanmış kaba kek harcını koyun. Yaklaşık 30 dakika pişirip, soğumaya alın.
  5. Fırından çıkıp, oda sıcaklığına gelen kekin üzerine sütü dökün ve 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  6. Ağlayan Keki servis ederken, bir dilim üzerine sırasıyla krem şanti, Algida Maraş Usulü Dondurma, Carte d’Or Çikolatalı Sos ve Antep fıstığı koyun.

Afiyet olsun! Ağlayan Pasta Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020