En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Ahtapot Salatası Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Ahtapot Salatası Tarifi
Ahtapot Salatası Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Ahtapot Salatası Tarifi tam size göre. Hiç ahtapot yemeyi denediniz mi daha önce? Deniz ürünleri ile arası iyi olmayanlar bugünkü yazımızdan sonra bu tarifi sık sık hazırlayacak hatta ahtapot salatası onların favori yiyeceği olacak. 🙂 Yazımıza çok iddialı bir giriş yaptık çünkü çok iddialıyız, harika bir tarif ile geldik. Bu yazımızda yumuşak gövdeli, sekiz tane kolu bulunan ve ağzı kolları arasında yer alan, karmakarışık bir sinir sistemine sahip olan ahtapot ile enfes bir salata yaptık. 🙂 Diyet menülerinde sıklıkla salata tercih edenlere ya da salatayı öğünlerinden eksik etmeyenlere oldukça farklı aynı zamanda farkıyla öne çıktığı kadar lezzetiyle de adeta damağınızda şölen yaratan ahtapot salatasını sunmak istiyoruz. 🙂 Ahtapot salatası yapımına geçmeden önce gelin ‘’Ahtapot salatası içinde neler var?’’ sorusunu cevaplayalım, ardından “ahtapot salatası ne ile yenir?”i cevaplayalım ve detaylı bir şekilde hazırlama aşamasına geçelim. Ahtapot salatası tarifi diğer tüm salatalarda da olduğu gibi içerisinde maydanoz, biber, soğan ve zeytinyağı gibi malzemeler bulunduran hazırlaması oldukça pratik olan ve evdeki malzemelerle hemencecik hazırlayıp servis edebileceğiniz enfes bir salata. 🙂 Buyurunuz tarifimizin detaylarına geçelim. 🙂  Ahtapotumuz için öncelikle derin bir kabın içerisine sirke, tuz, limon kabuğu rendesi ve sarımsak ekleyip karıştırıyoruz. Karışımın içerisine ahtapotları ekleyip bir miktar elle ovuyoruz ve streçleyip dolapta dinlendiriyoruz. Geniş bir tencerede su kaynatıp içerisine çay ekliyoruz ve demlemeye bırakıyoruz. Sonrasında çayları içinden alıp karabiber ve ahtapotu ekliyoruz ve kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Pişen ahtapotumuzu ocaktan alıyoruz, küçük yuvarlaklara dilimleyip ılıkken sosun içerisine atıp karıştırıyoruz ve üzerine soğan, maydanoz ve biberleri ekleyip karıştırıyoruz. Buzdolabında biraz dinlendirip servis ediyoruz.  ‘’Ahtapot yanına ne yenir?’’ diye soranlara servis önerisinde bulunmasak olmazdı elbette ki. 🙂 Ahtapot salatası oldukça doyurucu bir tarif. Biz içerisine maydanoz, soğan ve biber ekledik ama siz sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. 🙂 Salatamızın yanına evde yapılmış buz gibi bir soğuk çay tercih ederek lezzeti ikiye katlayabilirsiniz. 🙂 Ahtapot salatası hazırlarken en önemli püf noktası tabii ki sosunda saklı. 🙂 Ahtapotların, marine ettiğiniz sosla birlikte dolapta dinlendirilmesi daha yumuşak ve daha lezzetli olmasını sağlar. 🙂 Oldukça lezzetli aynı zamanda da doyurucu olan ahtapot salatasının bir porsiyonunda yaklaşık olarak 270 kalori bulunduğunu söyleyebiliriz. 🙂 Diyet menülerinizde ara ara farklılık yaratmak isterseniz tercih edebilirsiniz bu salata tarifini. 🙂 Günün her öğününde salataya yer verenler için birbirinden leziz salata tariflerini de paylaşmak istiyoruz. İlk olarak sofralarımızda sıklıkla yer verdiğimiz tavuklu sezar salata tarifi, ardından farklı bir lezzet olan antrikotlu tere salatası tarifi ve son olarak da kalkan tava balzamikli roka salatası tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. 🙂

Ahtapot Salatası Tarifi Malzemeleri

    Ahtapot İçin

    • 500 gram (g) ahtapot
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 2 adet Lipton Earl Grey Demlik Poşet Çay
    • 1 su bardağı elma sirkesi
    • 1 adet limon kabuğu rendesi
    • 4 diş sarımsak, İnce dilimlenmiş
    • 1 tatlı kaşığı tane karabiber

    Salata İçin

    • 1/2 demet marul, iri kıyılmış
    • 2 diş sarımsak, ince kıyılmış
    • 1 adet limon suyu
    • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 adet kırmızı soğan, Küp kesilmiş
    • 1/2 tatlı kaşığı tuz
    • 4 adet köy biberi, küp doğranmış
    • 2 adet kapya biber, Küp doğranmış

    Ahtapot Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Derin bir kabın içerisine sirke, tuz, limon kabuğu rendesi ve sarımsağı ekleyip karıştırın. 
    2. İçine ahtapotu ekleyip, elle ovun. Streçleyip, 6 saat buzdolabında dinlendirin.
    3. Derin ve geniş bir tencerede suyu kaynatıp çayı ekleyin ve 10′ orta ateşte kapağı kapalı olarak demleyin.
    4. Çayları içinde alıp, tane karabiberleri ekleyin. Ahtapotu ekleyip üzerini yağlı kağıt ile kapatın.
    5. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 45′ pişirin.
    6. Derin bir kabın içerisinde zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, limon suyu ve tuzu iyice çırpın.
    7. Ahtapotu tencereden alıp küçük yuvarlaklara dilimleyin. Ilıkken sosun içine atıp karıştırın.
    8. Marul, kırmızı soğan, köy biberi ve kapya biberi ekleyip karıştırın. Buzdolabında 1 saat dinlendirin. Servis edin.

    Bu nefis Ahtapot Salatası Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020