En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Ahtapotlu Pilav Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Ahtapotlu Pilav Tarifi
Ahtapotlu Pilav Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Ahtapotlu Pilav Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Muğla yöresine özgü bir tarif olan ahtapot pilavının dünya mutfağında İtalyan ve Uzak Doğu örnekleri vardır. Bizim mutfağımızda ahtapotu daha çok meze olarak görmeye alışık olsak da ahtapotlu pilavı deneyenlerin bayılacağından eminiz. Tarifimiz için ahtapotu bulmak her zaman kolay olmasa da kullanılan diğer malzemeler evde her zaman bulunabilecek olanlardan.  Ahtapot tariflerinin herkes tarafından çok sevilmediği aşikar, farklı aroması ve pişirmeden önceki biraz korkutucu görüntüsüyle ilk kez deneyecek olanların çekinmesine sebep oluyor. Ahtapot pilavı ile ahtapotun tadına bakmak için harika bir başlangıç yapabilirsiniz. Çünkü ahtapot pilavın içerisine karıştığı için yoğun aromasını hissetmez ve rahatlıkla tadına bakabilirsiniz. Öyleyse ahtapot nasıl yapılır, pilavın içerisine nasıl dahil edilir, ahtapotlu pilav zor mudur sorularınızın cevabı için tarifimize geçelim! Deniz ürünlerinden bahsetmişken iki harika pilav tarifini de buraya bırakalım: karidesli pilav ve deniz mahsüllü pilav. Mutlaka göz atın! Ahtapotu balıkçınızdan ya da marketten genelde parçalarına ayrılmış şekilde kolaylıkla bulabilirsiniz ama doğranmamış olmasını tercih ediyoruz. Bol suda haşlanan ahtapotları, ahtapot pilavı için 1 cm’lik parçalar olacak şekilde doğrayın. Ardından zeytinyağında kavurun ve pirinçleri ekleyin. İşte bu kadar basit! Hazır ahtapotu pişirmişken ahtapotlu meze tarifinden de bahsedelim. Haşladığınız ve minik parçalar halinde doğradığınız ahtapotların üzerine zeytinyağı gezdirdikten sonra dereotu, maydanoz ve dilimlenmiş havuç ile servis edebilirsiniz!

Ahtapotlu Pilav Tarifi Malzemeleri

  • 1 kilo (kg) ahtapot
  • 3 su bardağı pirinç
  • 5 su bardağı su
  • Çeyrek su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber

Ahtapotlu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ahtapotu bol suda haşlayın. 1 cm’lik küçük parçalar halinde doğrayın.
  2. Doğranan ahtapot parçalarını az zeytinyağında kavurun.
  3. Kalan zeytinyağı ile pirinci, pirinç beyazlayıncaya değin dakika kadar kavurun.
  4. Ahtapotun haşladığı suyu, tuzu ve karabiberi ilave edin. Ahtapotları da ekleyerek, pişmeye bırakın.
  5. Kaynadıktan hemen sonra kısık ateşte 15 dakika suyunu çekinceye kadar pişirin. Pişince bir tahta kaşıkla dikkatlice karıştırın. Üzerine bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin.
  6. Pilav demlenince hafifçe bir karıştırıp, servis edebilirsiniz.

Şimdiden ellerinize sağlık! Ahtapotlu Pilav Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020