En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Akçaabat Köfte Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Akçaabat Köfte Tarifi
Akçaabat Köfte Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 10 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Akçaabat Köfte Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Dillere desten lezzetiyle; baharatsız, Trabzon ekmeğinin içiyle lezzetlendirilen Akçaabat köftesine sofralarınızda yer açın.  Trabzon’un Akçaabat ilçesinde Akçaabatlı lokantacılar tarafından yapılan bu enfes köfte tarifini bir kez denedikten sonra tadını kolay kolay unutamayacaksınız. Sarımsak, kıyma ve ekmek içinden hazırlanan özel karışım özenle yoğurulup, belirli büyüklerde oval hale getiriliyor ve daha sonra afiyetle yeniyor. Akçaabat köftesi, Akçaabat’ın özel yetiştirilen dana ile elde edilen bir köfte çeşidi. Akçaabat köftesi için genellikle hayvanın ön kol eti, kaburga eti ve işkembe yağı kullanılarak lezzetine lezzet katılıyor. Bu köfteyi diğer köftelerden ayıran en önemli özellikler biriyse kullanılan etin doğal ortamda ve yaylalarda yetiştirilen danalardan elde edilmiş olması.   Köftenin karışımını hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli unsurlardan biri yoğurma aşaması. İçine eklenen dana eti, tuz, sarımsak ve ekmek içi gibi malzemelerin özdeşleşmesi köftenin lezzetini yakalamanızda yardımcı olacaktır. Diğer bir özelliğiyse odun ateşinde pişmesi ancak evde yapacaksanız önceden ısıtılmış fırında 180 derecede köfteleri pişirebilirsiniz.

Akçaabat Köfte Tarifi Malzemeleri

  • 1 kilo (kg) dana kıyma
  • 1 su bardağı iç yağı
  • 1 su bardağı ekmek, bayat
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber

Akçaabat Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ekmeği suya batırıp bir anlık tutup çekin ve elleriniz arasında bir kaba ufalayın.
  2. Geniş bir kap içerisinde bütün malzemeleri 10′ yoğurun. Buzdolabında 2 saat, tercihen 1 gece dinlendirin.
  3. Köfte hamurundan iri bir ceviz büyüklüğünde alıp ıslatılmış avuçlarınızda ovalayın ve yuvarlayın. Sonra üstünden avuç içiyle bastırıp, yuvarlak bir köfte olmasını sağlayın. Bunu köfte hamurunuz bitinceye kadar yapın.
  4. Mümkünse kömür ızgarasında her yüzünü 4 er dakika kızartarak toplam 8 dakika pişirin. Servis tabağına alıp yanına ızgarada pişirilmiş domates ve biber koyarak servis yapın.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Akçaabat Köfte Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020