En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Akdeniz Esintili Portakallı Krepler

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Akdeniz Esintili Portakallı Krepler
Akdeniz Esintili Portakallı Krepler

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 40 dk

Kaç Kişilik : 6

En lezzetli ve tam kıvamında Akdeniz Esintili Portakallı Krepler yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Hafta sonu kahvaltılarında sevdiklerinizi şımartabileceğiniz, farklı bir tarif… Özellikle çocuklar bu kreplere bayılacak! Kökeni İngiltere ve Fransız mutfağına dayanan krep mutfaklarda farklı şekilde karşımıza çıkıyor. Kimisi krep, kimisi akıtma, kimisi mafuş, kimisi cızlama diyor. Genelde kahvaltı sofralarında düşünülse de krep aslında günün her öğünü için enfes bir lezzet. Hem gözünüze hem midenize hitap edecek krep tarifini doyurucu iç harcıyla ana yemek haline bile getirebilirsiniz. Sizi iki kişilik tam ölçülü krep tarifimize alalım.

Akdeniz Esintili Portakallı Krepler Malzemeleri

    Krep İçin

    • 2 su bardağı un
    • 1 tutam tuz
    • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
    • 2 adet yumurta
    • 1 adet yumurta sarısı
    • 1,5 su bardağı süt
    • 1,5 su bardağı su
    • 1 yemek kaşığı tereyağı, eritilmiş

    Portakallı Sos İçin

    • 5 yemek kaşığı tereyağı
    • 2 adet portakal kabuğu rendesi
    • 1,5 su bardağı pudra şekeri
    • 4 adet portakalın suyu

    Servis İçin

    • 500 mililitre (ml) Carte d’Or Limonlu Dondurma

    Akdeniz Esintili Portakallı Krepler Nasıl Yapılır?

    1. Krep harcını hazırlamak için un, tuz ve pudra şekerini bir kaba koyup tam ortasına
    2. 2 yumurta ile 1 yumurta sarısını ekleyin. Ortadaki yumurtayı çırpmaya başlayın ve
    3. yavaş yavaş unu da eklemeye başlayarak çırpmaya devam edin. Süt ile suyu karıştırarak üzeri köpük köpük olana kadar harcınıza ekleyin. Dilerseniz bu krep harcını 36 saate kadar bekletebilirsiniz. Kreplerinizi pişirmeden hemen önce 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın, bu sayede her yeni krebi pişirmek için tavayı yağlamanız gerekmeyecek.
    4. Bu sırada portakallı sosu hazırlamaya başlayabilirsiniz. Tereyağı ile portakal kabuğunu
    5. karıştırın. Daha sonra pudra şekerini ekleyin ve kabarana kadar çırpın. Krepleri pişirirken bu karışımı kenarda tutun.
    6. Tavayı yüksek ateşte ısıtın, sadece tavanın üzerini kaplayacak kadar az miktarda yağ
    7. ekleyin, krep harcını tavaya döktükten sonra tavayı sağa sola yatırarak krebin düzgün bir şekilde yayılmasını sağlayın ve kreplerin iki yüzünü pişirin. Pişen krepleri bir tabağa alın. Bir çorba kaşığı portakallı sosu tavaya koyun ve 2-3 çorba kaşığı portakal suyunu ekleyip krepleri köpüren yağa atın. Krepleri önce ortadan ikiye b.lün, sonra dörde ayırın ve sıcak tabaklarda kişi başı 2 parça halinde servis edin. Kalan tereyağlı portakal suyunu da kreplerin üzerinde gezdirin. Tüm krep ve sosu bitirene kadar işlemi uygulamaya devam edin. Her bir sıcak krebin üzerine limonlu dondurma koyarak servis edin.

    Afiyet olsun! Akdeniz Esintili Portakallı Krepler ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020