En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Alman Pastası Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Alman Pastası Tarifi
Alman Pastası Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 8

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Alman Pastası Tarifi. Yumuşacık pandispanyanın arasında nefis bir krema hayal edin. Alman Pastası enfes lezzetiyle çay saatlerinize konuk olmaya geliyor.  Alman Pastası krema ve pandispanyanın mükemmel lezzetiyle ortaya çıkan tadı ve görüntüsüyle iştah açan bir pasta çeşidi. Berliner olarak anılsa da Alman Pastasında krema, Berliner içerisinde marmelat vardır ve bir tür donat şeklindedir Yapımının pratik olmasıyla çay saatlerinde şipşak hazırlayabileceğiniz Alman Pastası tarifini bir kez denedikten sonra kolay kolay vazgeçemeyeceksiniz. En çok sevilen pastalar arasında olan Alman pastasını arzu ederseniz muz kullanarak hazırlayabilirsiniz. Hazırlaması son derece pratik olan muzlu Alman pastası için tek yapmanız gereken üzerine muz dilimleri dizin ve kalan kremayı da muzların üzerine döküp, sürün. Kekin kapak kısmını da üzerine kapatın. Bu şekilde en az bir saat buzdolabında bekletin. Daha sonra üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis edin. Üzerlerine dilerseniz benmari usulü erittiğiniz çikolatayı dökün, taze çilek taneleriyle servis yapın.Alman pastasını büyük bir çember kalıpta pişirebileceğiniz gibi porsiyonluk olarak da hazırlayabilirsiniz.  Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Alman Pastası Tarifi Malzemeleri

    Kek için

    • 3 adet yumurta
    • 1 su bardağı şeker
    • yarım su bardağı süt
    • yarım su bardağı sıvı yağ
    • 1 adet kabartma tozu
    • 2 su bardağı un
    • 1 adet vanilya

    Kreması için

    • 3 su bardağı süt
    • 4 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 adet yumurta
    • 30 gram (g) un
    • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
    • 1 yemek kaşığı krema
    • 1 tatlı kaşığı vanilya

    Arası için

    • 2 yemek kaşığı meyveli marmelat
    • 2 yemek kaşığı ılık su

    Üzeri için

    • yarım su bardağı pudra şekeri

    Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Geniş bir kapta yumurta ve şekeri güzelce çırpın. Ardından süt ve sıvı yağını ekleyip çırpmaya devam edin. 
    2. Diğer bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Kuru karışımı yumurtalı karışıma ilave edip spatula yardımıyla hafifçe hamuru karıştırın.  
    3. Kek hamurunu fırın kabına alıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. 
    4. Kreması İçin
    5. Geniş bir tencereyi ocağa alın. Süt, şeker, un, nişasta ve yumurtayı çırpın ve sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Muhallebi kıvamına geldikten sonra ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın ve kremayı soğumaya bırakın. Soğuyan pastacı kremasını sıkma torbasına alın. Meyveli marmeladı ayrı bir kapta su ile çırparak kıvamını açın ve kenara alın. Soğuyan keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Marmelatın üzerine kekin tabanını tamamen kaplayacak şekilde kremadan sıkın ve kekin kalan kısmını üzerine yerleştirin. Son olarak pastanızın üzerine bolca pudra şekeri serpip servis edin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Alman Pastası Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020