Hazırlama Süresi : 30 dk
Pişirme Süresi : 60 dk
Kaç Kişilik : 4
Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Altı Ezmeli Kebap Tarifi tam size göre. Kilis ve Antep yöresine ait bir kebap tarifi ile gözünüzü ve gönlünüzü fethetmeye geldik bugün. Bugün sizlerle birlikte hazırlayacağımız bu tarifimiz öylesine lezzetli öylesine şık sunumlu bir tarif ki yemelere doyamayacaksınız. Hazırlaması oldukça kolay olan bu kebap, şık sunumuyla da tıpkı restoranlarda yediğiniz kadar lezzetli. Altı ezmeli kebap Gaziantep yöresinde kendine has sunumu ve yancılarıyla herkesi adeta kendine hayran bırakıyor. Altı ezmeli kebap Kilis yöresinde de tıpkı Antep yöresinde olduğu gibi farklı şekilde sunulmakta ve birden çok eşlikçiyle tüketilmeye olanak sağlamaktadır. Altı ezmeli tike kebabı tarifini denemeniz için oldukça pratik bir reçete hazırladık. Hazırsanız mutfaktan çağrılıyorsunuz. Önce malzemelere ardından da yapılış aşamasına geçelim. Ana Malzemeler 500g kuzu kıyma 1 tatlı kaşığı tuz Ezme için 3 adet domates, kabuğu soyulmuş 1 adet soğan, küçük küp doğranmış 2 adet köy biberi, küp doğranmış 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı Knorr Pul Biber Çeyrek demet maydanoz, ince kıyılmış Yarım su bardağı zeytinyağı Kıyma ile tuzu pürüzsüz bir kıvam alana dek derin bir kabın içerisinde yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz kıymaları ıslak elle 8 adet şişe çekip, buzdolabında en az 2 saat dinlenmeye alıyoruz. Izgarada domatesleri közleyip, kenara alıyoruz. Tencerede zeytinyağını ısıtıp, soğan ve biberleri soteliyoruz ardından. Pul biber ve tuz ekleyip, karıştırıyor ve közlenmiş domateslerin kabuklarını soyup, tencereye ekleyip, karıştırıyoruz. Kıvam alınca maydanoz ekleyip ocaktan alıyor ve ızgarada şişleri 10 dakika pişiriyoruz. Hazırlanan ezme üzerine şişleri çekip, servis ediyoruz. Altı ezmeli kebap tarifinin yanına en çok yakışan eşlikçilere göz atalım şimdi de. Kebap denilince soğan salatası, çoban salata, roka salatası ve ayran olmazsa olmazdır. Kebapların yanında incecik yufkaları da unutmamak gerek. 6 ezmeli kebap tarifinde en önemli püf noktasına değinelim istiyoruz. Altı ezmeli kebap hazırladıktan sonra şişlerin dolapta birkaç saat dinlendirilmesi gerekmektedir. Dinlenen etler daha lezzetli olacak ve pişme esnasında dökülmeyecektir. Altı ezmeli patlıcan kebabı tarifi kalori miktarını merak edenler için dayanamadık ve kalori araştırması yaptık. Tarifimizin 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 480 kalori bulunmaktadır. Kilo kontrolü yapanlar için aman ha dikkat desek yeridir. Antep usulü altı ezmeli kebap tarifimizi sevenler için 3 tane birbirinden lezzetli tarif önerisinde bulunmak istiyoruz. İlk olarak çıtır patlıcanlı kebap tarifini, ardından sıcak yaz aylarınıza ferahlık katacak yoğurtlu kebap tarifi ve son olarak da Adana kebabı tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Yukarıda paylaştığımız tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı ve denemeyi unutmayın!
Şimdiden ellerinize sağlık! Altı Ezmeli Kebap Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Parti Yemekleriyemektarifirehberi
Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020