En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Anadolu Çorbası (Bakliyat Çorbası) Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Anadolu Çorbası (Bakliyat Çorbası) Tarifi
Anadolu Çorbası (Bakliyat Çorbası) Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Anadolu Çorbası (Bakliyat Çorbası) Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Anadolu’ya ait birbirinden lezzetli ve farklı birçok yemek tarifi olduğunu biliyoruz.  Biz de bu yazımızda güzel Anadolu’muza özgü, oldukça doyurucu olan, aynı zamanda da lezzetine hayran bırakan bol malzemeli, bol proteinli bir bakliyat çorbası tarifi ile geldik. 🙂 Bakliyat çorbası bir diğer adıyla ‘’Anadolu çorbası’’, adını içerisinde bulunan bakliyatlardan almaktadır. Özellikle kış aylarında tercih edilen bakliyat çorbası buharı üzerinde, sıcacık bir şekilde servis edilir ve soğuk kış günlerinde içenlerin içini ısıtır. 🙂 Eskiden babaannelerin hazırladığı tariflere oldukça benzeyen bu tarif içerisinde nohut, mercimek ve buğday bulundurmasından dolayı, bazı kesimlerde karışık bakliyat çorbası olarak da adlandırılıyor. Anlatırken bile “olsa da yesek” dediğimiz bu çorba tarifimize geçmeden önce, küçük bir dipnotu da sizinle paylaşmak istiyoruz. Bakliyat çorbası içerisindeki malzemelerden dolayı oldukça zengin bir çorbadır. Aynı zamanda da oldukça doyurucudur. Kısacası yanında küçük bir kâse salata tercih ederek bile rahatlıkla doyabileceğiniz bir tarif olduğunu söylemek istiyoruz. 🙂 Hazırlandığında buram buram Anadolu kokan tarifimizin detaylarına geçelim hazırsanız. 🙂 Tarifimizi uygulamadan önce bir miktar nohut ve aşurelik buğdayı bir gece önceden suda bekletiyoruz. Beklettiğimiz nohutları ve buğdayları, sularını süzüp tekrar tencereye alıyoruz ve üzerine su ekleyip haşlanmaya bırakıyoruz.  Nohutlar ve buğday haşlanmaya yakın üzerine mercimekleri de ekliyoruz ve son olarak da erişteleri ekliyoruz. Malzemelerimiz haşlanmaya dursun biz de küçük bir tencerenin içerisinde zeytinyağı ısıtıp, içerisine salça ekleyip kavuruyoruz ve üzerine pul biber ekleyip birkaç dakika orta ateşte kavuruyoruz. Çorbamız neredeyse hazır. 🙂 Bir kepçe yardımıyla çorbamızın suyundan alıyoruz ve sosumuzun üzerine ekleyip çorbanın içerisine ekliyoruz ve kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. 🙂 Peki Anadolu çorbasının yanına ne gider? Anadolu çorbası tarifi, kalabalık akşam yemeği sofralarına lezzetiyle oldukça yakışan bir tarif. Etli yemekler ve sebze yemeklerinden önce tüketebilirsiniz. Aynı zamanda yanına bol yeşillikli bir salata tercih ederek sofranızı zenginleştirebilir ve lezzetine lezzet katabilirsiniz. 🙂 Bakliyat çorbasının püf noktası kesinlikle yapılış aşamasında saklı. 🙂 Buğdayları ve nohutları bir gece önceden bekletmezseniz kesinlikle sert kalacak ve pek hoş olmayacaklardır. Aynı zamanda malzemeleri eklerken de sıralama oldukça önemlidir. En son eklenecek malzeme en erken pişen malzeme olmalıdır. Son bir püf noktası da çorbanın suyunun kepçe ile alınıp sosun içerisine katılmasıdır. Böylelikle sos çorbayla birebir bütünleşecektir. 🙂 Bu enfes lezzete sahip çorbamızın kaç kalori olduğunu merak edenler için söyleyelim, bir porsiyonunda yaklaşık olarak 170 kalori bulunmaktadır. Diyet menülerinizde yanında hafif bir salata ile gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. 🙂 Anadolu çorbası tarifini sevenlere benzer tarifleri paylaşmasak olmazdı. İlk olarak herkesin sıklıkla tercih ettiği tutmaç çorbası tarifi, ardından yine çok tercih edilen bir çorba olan erişteli yoğurt çorbası tarifi ve son olarak da arabaşı çorbası ve hamuru tarifini denemeniz için böyle bırakıyoruz. 🙂

Anadolu Çorbası (Bakliyat Çorbası) Tarifi Malzemeleri

  • yarım su bardağı aşurelik buğday, ıslatılmış
  • yarım su bardağı nohut, ıslatılmış
  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 8 su bardağı su
  • çeyrek su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet soğan, Küp doğranmış
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı Knorr Nane
  • 1 yemek kaşığı Knorr Pul Biber
  • yarım su bardağı erişte

Anadolu Çorbası (Bakliyat Çorbası) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Buğday ve nohutları bir gece öncesinden ıslatıp bekletin.
  2. Tencereye 8 su bardağı su, süzülen buğday ve nohutları ekleyip kapağı kapalı olarak orta ateşte 15′ haşlayın.
  3. Kırmızı mercimekleri ekleyip, 15′ daha kapağı kapalı olarak pişirin. Erişteleri ekleyip, altını kısın.
  4. Bu esnada küçük bir tencerede zeytinyağını ısıtıp, orta ateşte içerisine biber salçasını ekleyip 2′ kavurun.
  5. Nane ve pul biberi ekleyip, çorbadan bir kepçe ekleyip karıştırın. Karışımı tencereye ekleyip karıştırın.
  6. 10′ kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirip servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Anadolu Çorbası (Bakliyat Çorbası) Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020