En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Armut Reçeli Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Armut Reçeli Tarifi
Armut Reçeli Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 25 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 8

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Armut Reçeli Tarifi tam size göre. Armut, hiçbir tarife dahil olmasına gerek olmadan, taze olarak tüketmeyi çok sevdiğimiz meyvelerden. Çocukluğumuzda özellikle küçük kentlerde ya da köylerde, neredeyse her evin bahçesinde bulunan ağaçlardan armut toplayıp arkadaşlarımızla birlikte keyifle yemişizdir. Bazen sabırsız davranıp henüz tam olgunlaşmamış olanları toplasak da hiç sorun etmezdik. İşte şimdi, o orta olgunluktaki armutları doğru değerlendirmenin zamanı geldi! Mevsiminde severek tükettiğimiz armutların lezzetini, yıl boyunca sofralarımıza taşıyacak bir tarifle sizlerleyiz: armut reçeli! Üstelik lifli yapısıyla sindirim sistemini destekleyen ve hazmı kolaylaştıran armut reçelinin faydaları da saymakla bitmiyor… Kahvaltı sofralarını renkli ev yapımı reçellerle zenginleştirmeyi sevmeyen herhalde yoktur. Kayısı, şeftali, vişne, çilek reçelleri arasında sıkışıp kaldıysanız ve farklı reçel tarifleri denemek istiyorsanız, armut reçeli tam size göre! Armut reçeli yapımının da diğer reçel tariflerinden büyük farkı yok, aynı prensiplerle hazırlanıyor. Yalnızca burada armutları hangi şekilde hazırlamak istediğinize karar vermek kalıyor. Tam olgunlaşmamış ama ham da olmayan, orta olgunlukta armutların kabuklarını soyup enine yuvarlak olarak da kesebilir, rendenin büyük kısmıyla rendelenmiş armut reçeli de hazırlayabilirsiniz. Artık sebzelerden ya da sütten bile reçel yapımı çok yaygınlaşsa da meyveli reçeller galiba her zaman favorimiz olacak kalacak… Armut reçelini sevdiyseniz, mutlaka denemenizi önereceğimiz iki harika reçel tarifimiz daha var. İlki, koyu mor rengi ve jöle kıvamı ile herkesin sevdiği karadut reçeli! Karadut ile en kolay şekilde hazırlayabileceğiniz tam kıvamında, kolay bozulmayan karadut reçeli yapımı için püf noktaları için tarifimize buyurun! Diğeri ise mayhoş lezzeti ile kendine hayran bırakan ve neredeyse her kahvaltı sofrasında kendine yer bulan vişne reçeli! Onu sözlerle anlatmak çok zor, o yüzden siz hemen tarifimizi deneyin… Armut reçelinin 1 porsiyonu yaklaşık 172 kaloridir.

Armut Reçeli Tarifi Malzemeleri

  • 1 kilo (kg) armut, kabukları soyulmuş
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 adet limonun suyu

Armut Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Armutların kabuklarını soyup, enine yuvarlak olarak bıçakla dilimleyin ve çekirdeklerini alın.
  2. Çekirdek ve kabukları tencerenin dibine yayıp, üzerine armutları ekleyin.
  3. Üzerine şeker ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Tercihen bir gece, en az 6 saat oda sıcaklığında dinlendirin.
  4. Ocağa alıp, kaynayana dek orta ateşte ısıtın.
  5. Kaynayınca altını kısıp, kıvam alana dek pişirin.
  6. Kıvamını soğuk bir tabağa tencereden bir kaşık ekleyip bakın. Limon suyu ve rendesini ekleyip, karıştırın ve ocaktan alın.
  7. Sıcakken kavanoza alıp kapağını kapatın.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Armut Reçeli Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020