En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Atom

Atom

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 5 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Atom tam size göre. Meze soframız geniş. Haydari, acılı ezme, fava, cacık, piyaz… Seçmek zor. Hepsini seviyoruz. Ancak bugün konumuz acı severlerin gözdesi, cuma akşamlarında sofrada en çok görmeyi sevdiğimiz, yoğurtlu mezelerin en acısı: .    Yoğurtlu meze sevenler hem ferahlamak hem de acı yemek istediğinde atoma başvuruyor. Hızlıca hazırlayabileceğiniz atom tarifiyse içinde bir yıldız barındırıyor; Arnavut biberi. Acısını Arnavut biberinden alan klasikleşen atom, yapılışından ötürü mezeler içinde en pratik olanlarından sayılıyor. Az malzemeyle kısa zamanda yapabileceğiniz atom, yemeklerinize çok yakışacak bir garnitür olmayı da garantiliyor. Tam bir klasik olan haydari tarifini de böyle not düşüyoruz! , ismini içinde bulundurduğu acı Arnavut biberinden alıyor. Yiyince atom etkisi yaratıyor desek abartmış olmayız. Bol bol ekmek yedirtecek acı tarif , lezzetiyle ve pratikliğiyle vazgeçilmez mutfaktaki tercihiniz olmaya hazır. Özellikle balık yemekleriyle çok yakışan atoma hamsi, istavrit, palamut, somon, gibi balıklara eşlik edebiliyor. Bunun yanı sıra kırmızı et ve tavuk yemeklerinin yanında da sos olarak kullanmanız mümkün. “Yaratıcı bir fikir verin!” derseniz de atomun kıvamını biraz daha sulandırıp salatanızda sos olarak kullanabilirsiniz. 1 porsiyon 127 kaloridir. En bilinen yöntem ipe dizmek ve güneşte kurutmak. Arnavut biberi, dolmalık biber, çarliston biber, kapya biber… Hangi biberi tercih ederseniz bu şekilde kurutabilirsiniz. Evin en güneş gören kısmına asıp yaklaşık 1 hafta sonra kurumuş biberlerinize kavuşabilirsiniz. “Havalar soğuk, bu mevsimde ne güneşi?” diyenler olmuş olabilir. Evde biber kurutmak için biberleri ikiye bölün. Çekirdeklerini temizleyin. Ardından fırınınızı 80 dereceye ayarlayın. Bir fırın tepsisine alüminyum folyo serin ve üstlerine biberleri koyun.  Yaklaşık 5-6 saat boyunca biberleri fırında kurutun. Fırında kuruyan biberleri cam bir kavanozda saklayabilirsiniz. Tüm malzemelerimiz hazırsa mutfağa geçelim ve yapmaya başlayalım! Masamızda bir yoğurtlu meze mutlaka olmalı! u tamamlaması için sizi Humus, Haydari ve Babagannuş tariflerimize sizleri yönlendiriyoruz!

Atom Malzemeleri

  • 5 adet kuru arnavut biberi
  • 2 su bardağı yoğurt, süzme
  • 2 diş sarımsak, küçük doğranmış
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı su, sıcak

Atom Nasıl Yapılır?

  1. Arnavut biberlerini 1 su bardağı sıcak suda bekletip 2 dakika boyunca yumuşatın.
  2. Yumuşayan biberleri küçük küçük doğrayın.
  3. Bir tavaya tereyağı ve sarımsakları ekleyip kısık ateşte eritin.
  4.  
  5. Doğranmış biberleri ekleyin. Altı kısık ocakta 5 dakika kadar pişirmeye bırakın.Ara sıra karıştırın.
  6. Bu sırada yoğurdu çatalla çırpın.
  7. Hazırladığınız biberli karışımı yoğurdun üzerine gezdirip servis edin.

Afiyet olsun! Atom ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020