En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Avcı Böreği Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Avcı Böreği Tarifi
Avcı Böreği Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 5 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 6

Geleneksel lezzetlerimizden Avcı Böreği Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Çok lezzetli ama biraz da zahmetli olan avcı böreği, gerçekten bir avcı tarafından mı bulundu bilinmez. Avcı yemekleri denince, av etiyle hızlıca ormanda veya evde ateşte yapılan yemekler gelir ya hep akla, o yüzdendir hazırlık için bir kaç ayrı kap, çeşitli malzemeler gerektiren avcı böreği, bende bir avcının elinden çıkmamıştır izlenimi uyandırır. Genelde Asos’ta yapılır avcı böreği, denizden çıkınca kızartma sevenlerdenseniz, Asos’a gittiğinizde denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum. Asos’a hemen gidemeyiz belki ama, mutfak çok yakın, haydi yemek yapmaya başlayalım!

Avcı Böreği Tarifi Malzemeleri

  • 2 adet yufka
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Börekleri Kaplamak ve Kızartmak İçin

  • 2 adet yumurta, çırpılmış
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı

İç Harcı İçin

  • 200 gram (g) kıyma, az yağlı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı Ceviz içi, dövülmüş
  • Yarım su bardağı ince bulgur
  • 6 dal maydanoz, ince kıyılmış
  • yarım tatlı kaşığı Knorr Pul Biber
  • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • yarım tatlı kaşığı Knorr Kekik
  • yarım tatlı kaşığı Knorr Kimyon
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz

Avcı Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kıymalı iç harcı için; ayçiçek yağını bir tavaya alın ve ısıtın. Üzerine kıymayı ekleyin ve kavurun. kavrulan kıymanın üzerine Knorr baharatları ekledikten sonra 1-2 dakika daha kavurma işlemine devam edin. 
  2. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz ayıklanmış maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Ceviz içini keskin bir bıçak yardımıyla kıyın.
  3.  
  4. Kapaklı küçük bir kaseye aldığınız köftelik ince bulgurun üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin. Kapağını kapatıp şişmesi için kısa bir süre bekletin.
  5. Kavrulan kıymanın üzerine ceviz, tuz, şişmiş ince bulgur ve doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın.
  6. Yufkaları dörde bölün ve her birini fırça ile yağlayın.
  7. Yufkanın geniş kısmına kıymalı harçtan ekleyin ve önce kenarlardan katlayarak rulo haline getirip kapatın.
  8.  
  9. Yumurtaları geniş bir kapta çırpın. Elenmiş galeta ununu düz bir tabağa alın. Hazırladığınız avcı böreklerini öncelikle çırpılmış yumurtaya ardından galeta ununa bulayın.
  10.  
  11. Kızgın yağda kızartın ve sıcak olarak servis edin, Afiyet olsun.

Şimdiden ellerinize sağlık! Avcı Böreği Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020