En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Avgan Pilavı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Avgan Pilavı Tarifi
Avgan Pilavı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Avgan Pilavı Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Adana yöresine özgü bir lezzet olan avgan plavı, Özbek pilavına benzer ama onun daha az malzeme ile kolayca hazırlanabilen versiyonudur. Avgan pilavı aslında Afgan pilavının farklı bir söylenişidir. Özbek pilavı ile benzerliği de buradan gelmektedir. Birbirine yakın kültürlere sahip bu iki ülkenin mutfak kültürleri de oldukça benzerdir. Avgan pilavını, Afgan Özbek pilavı olarak duyarsanız da şaşırmayın ama özünde o bir Adana pilavıdır… Adana pilavlarından bahsetmişken börülceli (acebekli) pilav tarifimize de göz atmaya ne dersiniz? Yazımızın başında çok basit malzemeler ile hazırlanabildiğinden bahsetmiştik. Evde genelde bulunan et, havuç ve soğan ile hazırlanan avgan pilavının aroması baharatlar ile zenginleştiriliyor.  Biz avgan pilavı tarifimizde dana kuşbaşı kullanmayı tercih ettik ama siz Bolu pilavındaki gibi kuzu eti ile de tarifimizi hazırlayabilirsiniz.  Avgan pilavı gibi farklı ama çok fazla malzeme gerektirmeyen bir tarifi daha buraya bırakmak isteriz! Sofralarınıza bahar esintileri getirecek bahar pilavı tarifimize de göz atmadan geçmeyin! Avgan pilavı gibi bol baharatlı ve etli bir pilav tarifimiz daha var: Alatlı pilavı! Mutlaka deneyin! Son olarak İran pilavı, favori lezzetlerinizden olacak.

Avgan Pilavı Tarifi Malzemeleri

  • 500 gram (g) dana kuşbaşı
  • 250 gram (g) tereyağı
  • 4 adet havuç, uzun ince doğranmış
  • 2 adet soğan, küp doğranmış
  • 3 su bardağı pirinç, yıkanmış, süzülmüş
  • Yarım tatlı kaşığı yenibahar
  • 5 su bardağı su
  • 1 adet Knorr Et Suyu Bulyon

Avgan Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını orta ateşte eritip, kuşbaşı etleri ekleyin. Suyunu salmaya başlayana dek kavurun.
  2. Suyunu salmaya başlayınca soğan ve havuçları ekleyip, kavurmaya devam edin.
  3. Havuçlar yumuşayınca tuz, yenibahar ve pirinçleri ekleyip, 3′ kavurun.
  4. Sıcak su ile bulyonu karıştırıp, tencereye ekleyin.
  5. Kapağını kapatıp, kısık ateşte suyunu çekene dek yaklaşık 15′ pişirin.
  6. Oda sıcaklığında 15′ dinlendirip, servis edin.

Afiyet olsun! Avgan Pilavı Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

03Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020