En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Ayva Marmelatı Tarifi:

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Ayva Marmelatı Tarifi:
Ayva Marmelatı Tarifi:

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Ayva Marmelatı Tarifi:. Kahvaltı sofralarımızın renkleri marmelatlar ve reçellerdir! Yaz aylarında bol bulunan meyvelerin aromasını yıl boyunca sofralarımıza taşımak ya da kış mevsiminde taze taze hazırlayıp kahvaltılarımızda ve tatlılarımızda sunmak için onları hazırlamaya bayılırız. Biz de bugün, kış meyveleri arasında yerini alan ayva ile enfes ve bol aromalı bir marmelat hazırlayacağız! Uzun hafta sonu kahvaltılarında ya da sabahları aceleyle atıştırılan kahvaltılarda, kızarmış ekmeğin üzerinde tereyağı veya kaymak ile mükemmel uyumu yakalar. Başka hiçbir şey olmasa bile güne çok tatlı bir başlangıç yapmanızı sağlar. Ayva, mayhoş tadı ile biraz mesafeli olduğumuz meyvelerden. Ama ayva marmelatı haline geldiğinde limon suyu, tarçın ve karanfil aromasıyla damakları şenlendiren bir lezzete bürünüyor. Genelde reçel ya da marmelat yapımları biraz meşakkatli zannedilir. Birazdan anlatacağımız ayva marmelatı tarifi ile kolay ayva marmelatı nasıl yapılır sorunuzu yanıtlayacağız! Eğer ayva marmelatını denedikten sonra, ayva meyvesine bakışınız değiştiyse kahvaltı sofralarınız içine enfes bir tarifimiz daha var! Yine karanfil aromasıyla zenginleştirdiğimiz ayva reçeli tarifimize de mutlaka göz atmanızı isteriz. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Ayva Marmelatı Tarifi: Malzemeleri

  • 4 su bardağı su
  • 4 adet ayva
  • 1 adet limon, kabuğunun rendesi ve suyu
  • 4 su bardağı şeker
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 2 adet karanfil

Ayva Marmelatı Tarifi: Nasıl Yapılır?

  1. Ayvaları yıkayıp kurulayın. 
  2. Ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini bir kenara ayırın. Sap ve orta kısımlarını ayıklayın, küp küp kesin.
  3. Derin bir tencereye alıp üzerine şeker ve çekirdekleri ilave edin.
  4. En az 6 saat, tercihen bir gece kapağı kapalı olarak oda sıcaklığında bekletin.
  5. Üzerine su ilave edip kaynatın.
  6. Kaynayınca altını kısın. Limon kabuğu rendesi, tarçın ve karanfil ekleyin.
  7. Bir kaşık marmeladı soğuk bir tabak üzerine alın, kıvamını kontrol edin.
  8. Kıvam alınca altını kapatıp 3 yemek kaşığı limon suyu ekleyin.
  9. Sıcakken kavanozlayıp ağzını kapatın. Oda sıcaklığına gelene dek dinlendirin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Ayva Marmelatı Tarifi: ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020