En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Ayva Reçeli Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Ayva Reçeli Tarifi
Ayva Reçeli Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 25 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 6

En lezzetli ve tam kıvamında Ayva Reçeli Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Ayva mevsimine sadık kalmış bir meyvedir, seracılık ve diğer tarım teknolojileri sayesinde, kışın çilek, yazın armut yerken, ayva için böyle bir girişim yapılmamıştır, bence yapılmasın da. Ayvanın satışı bile hala nostaljiktir, ayvacı denilen insanlar İstanbul’da küfeleriyle gezer, sırtlarındaki hasır küfelerin üstünü ayva yapraklarıyla süslerler, ve bir tanesi neredeyse 1 kilo eden ayvalardan küfelerinde doldurup, çarşılarda veya işlek sokaklarda satarlar. Ayvayı çok lezzetli bir meyvedir, aynı zamanda çok da faydalıdır. C vitamini deposudur, kalsiyum ve mineraller açısından zengindir ve yapısında bol lif bulundurur, sindirime destek olur. Ayva ne tatlı ne de ekşi bir meyve olduğu için, hem tatlılar hem de yemeklerde kulanılır. Ayva tatlısı, ayva marmelatı veya reçeli yapılabilirken, ayva dolması veya ayvalı yahni gibi ana yemekler de yapılabilir. Şimdi mutfağa geçelim ve yazın ayva özlemini giderecek, ayva reçelini yapmaya başlayalım!   Reçel denilince aklımıza elbette hemen şekerli ve tatlı bir lezzet akla geliyor. Kahvaltıların vazgeçilmezlerinden biri olan reçel, maalesef şeker hastalarının veya kilosuna dikkat edenlerin ilk vazgeçtikleri besinlerden biri oluyor. Elbette bunun leziz bir çözümü var: Şekersiz reçel. Çilek ve chia tohumuyla çok kolay şekilde hazırlayabileceğiniz tam kıvamında şekersiz çilek reçeli yapımı için püf noktalarını tarifimizde bulabilirsiniz. Limon kabuğu reçeli olarak da bilinen bu tarif, limon, su ve şeker olmak üzere sadece 3 malzemeden oluşuyor ve evinizdeki malzemelerle kolayca hazırlanabiliyor. Reçeller ile arası iyi olmayanlara bile kendini sevdirecek limon reçelini, kızarmış ekmek ve kreplerinizin üzerine sürerek tüketebileceğiniz gibi tatlılarınızı da süsleyebilirsiniz. 

Ayva Reçeli Tarifi Malzemeleri

  • 3 adet ayva
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 3 adet karanfil
  • 4 adet ayva çekirdeği
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Ayva Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ayvaların kabuklarını soyun, ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarın ve sonra kullanmak üzere ayırın.
  2. Ayvaları küp şeklinde doğrayın, bir tencereye koyun, üzerine toz şekeri ekleyip, 1 saat suyunu salması için bekletin.
  3. Ayvaların üzerini geçmeyecek kadar tencereye su koyun, ayva çekirdeklerini ekleyin. Orta ateşte pişirmeye başlayın. 
  4. Ayvalar yumuşayana kadar, yaklaşık 90 dakika kaynatın, sonra karanfilleri ekleyin 2 dakika daha kaynatın. 
  5. Limon suyunu ekleyip, ocaktan alın. 
  6. Reçel oda sıcaklığına gelince, kavanozlara koyun ve kapağı kapalı muhafaza edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Ayva Reçeli Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020