Hazırlama Süresi : 30 dk
Pişirme Süresi : 15 dk
Kaç Kişilik : 4
Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Babagannuş tam size göre. Meze sofralarınızın demirbaşı olacak, patlıcan severlerin favori mezesi olmaya aday bir tarif geliyor. Yöresel bir meze çeşidi olan babagannuş, özellikle Hatay mutfağına özgü soğuk bir meze çeşidi. Ana malzemeleri patlıcan, biber ve yoğurt olan bu meze aynı zamanda ‘abugannuş’ adıyla da bilinir. Tahin veya süzme yoğurtla yapılan babagannuş misafirlerinize şipşak hazır edebileceğiniz enfes bir meze. Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışacak bizden söylemesi. Meze tariflerinin yanına ne yakışır derseniz aklımıza ilk gelenlerden biri içli köfte olacaktır! Öyleyse gelin içli köfte ile hangi tarifler uyumlu olur öğrenmek için içli köftenin yanına ne iyi gider yazımıza göz atalım! Közlenmiş patlıcanın her hali güzel diyenler ve tahin lezzetini sevenler için babagannuş mezesini dilerseniz tahin ilavesi ya da sadece süzme yoğurtla birlikte hazırlayabilirsiniz. Et yemeklerinin yanında harika bir tamamlayıcı olacak. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve sumakla servis edebilirsiniz.
Şimdiden ellerinize sağlık! Babagannuş tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Parti Yemekleriyemektarifirehberi
Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020