En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Badem ve Elmalı Vegan Dondurma Tatlısı

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Badem ve Elmalı Vegan Dondurma Tatlısı
Badem ve Elmalı Vegan Dondurma Tatlısı

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

Badem ve Elmalı Vegan Dondurma Tatlısı tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Vegan dondurma ile hazırlanmış tatlı ile yemeğe gelen misafirlerinizi şımartmaya hazır mısınız? Acı tatlı karamelize elmalar ve kavrulmuş badem dilimleri ile lezzeti ikiye katlayacağınız tatlı için tarife buyurun. Günümüzde hazır dondurma çeşitleri daha çok tercih edilse de evde de yapmak oldukça kolay. Hem ekonomik hem de sağlıklı evde çubuklu dondurma yapmanız için tatlarına bayılacağınız, düşündüğünüzden çok daha kolay yapabileceğiniz tarifleri listeledik. Elbette evde çubuk dondurma yapımı püf noktalarıyla birlikte!

Badem ve Elmalı Vegan Dondurma Tatlısı Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 4 adet Magnum Classic Vegan
    • 6 yemek kaşığı vegan karamel sos
    • 1 yemek kaşığı kavrulmuş badem, ince dilimlenmiş
    • 4-5 yaprak nane, isteğe bağlı
    • 4-5 adet portakal çiçeği, isteğe bağlı

    Karamelize Elma için

    • 50 gram (g) şeker
    • 50 mililitre (ml) su

    Karamelli Mus için

    • 4 yemek kaşığı vegan karamel sos

    Badem ve Elmalı Vegan Dondurma Tatlısı Nasıl Yapılır?

    1. Elmayı soyun, çekirdeği çıkarın ve parçalara bölün.
    2. Şekeri ve suyu bir tavaya alın ve karışım karamelleşene kadar kaynatın.
    3. Elma parçalarını ekleyin ve kısık ateşte çevirin, yumuşak ve açık kahverengi renkte olana kadar pişirin.
    4. Ayrı bir kapta vegan kremayı çırpın. Kremaya 4 yemek kaşığı vegan karamel sosu ekleyin ve karamel köpüğü oluşturmak için hafifçe karıştırın.
    5. Her bir tabağın kenarından birkaç cm mesafe kalacak şekilde bir yemek kaşığı karamel sos koyun. Bir kaşık veya palet bıçağıyla, sosu plakanın ortasına düz bir çizgide yayın. 
    6. Magnum Vegan Badem dondurmalarını dondurucudan alın ve her tabağın ortasına bir tane yerleştirin. 
    7. Magnumun üzerine büyük bir kaşık köpük koyun. 
    8. Karamelize elma parçalarını Magnum’un her iki tarafındaki karamel köpüğüne yerleştirin ve üstüne karamel sosu ekleyin. 

    Afiyet olsun! Badem ve Elmalı Vegan Dondurma Tatlısı ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020