En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Bademli Tart

Ana Sayfa » Dünya Mutfakları » Bademli Tart
Bademli Tart

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 25 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Bademli Tart tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Badem kremasının en çok yakıştığı tariflerden biriyle karşınızdayız; .  Klasikleşen Elmalı Pay tarifine ya da Tarte Tatin tarifine artık aşinayız. Ancak bu sefer tart severlerin bayılacağı bir tarifle karşınızdayız.Tart yaparken dikkat edilmesi gerekenler temel hatlarıyla aynı. Birkaç farklı yöntem olsa da sonuçlar birbirine benziyor. Yöntemlerden bir tanesi ve değişmezi hazırladığınız hamura koyacağınız tereyağının soğuk olması. Ve tereyağının da aynı zamanda hamura iyice yedirilmemiş olması gerektiği.Soğuk tereyağı kullanma şansınız yoksa, hamurun içine yarım su bardağı kadar buzlu su koymak da işinizi görecektir. Merdaneleri hazırlayın başlıyoruz. 

Bademli Tart Malzemeleri

    Ana malzemeler

    • 1 adet yumurta
    • 1,5 su bardağı un
    • 2 su bardağı şeker
    • 1 tatlı kaşığı vanilin
    • 100 gram (g) tereyağı, soğuk, küp kesilmiş
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

    Bademli harç için

    • 2 adet yumurta
    • 1,5 su bardağı badem unu
    • 1 su bardağı krema
    • yarım su bardağı file badem

    Bademli Tart Nasıl Yapılır?

    1. Tart hamuru için malzemeleri yoğurun, tereyağın tamamen erimemesine dikkat edin ve yarım saat dinlendirin. 
    2.  
    3. Sonra ince olacak şekilde tart hamurunu açın ve tart kalıbına kenarlarından 3 cm yukarı gelecek şekilde yerleştirin. 
    4.  
    5. İç harcı için yumurta ve şekeri çırpın. Sona krema ve badem ununu yumurtalı karışıma dökerek yavaşça karıştırın.
    6.  
    7. Fırını 180 dereceye ısıtın.
    8. Tart hamurunu çatalla delip, üzerine yağlı kağıt ve kabarmaması için ağırlık ekleyin.
    9. Hamuru pişip renk alana dek yaklaşık 20′ fırınlayın.
    10. Yaklaşık 15′ renk alana pişirin.
    11. Oda sıcaklığında dinlendirip, buzdolabında 2 saat dinlendirin.
    12. Dilimleyip servis edin.

    Afiyet olsun! Bademli Tart ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    03Acı Salsa Soslu Biftek

    Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020