En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Bahar Pilavı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Bahar Pilavı Tarifi
Bahar Pilavı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 50 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Bahar Pilavı Tarifi tam size göre. Bursa mutfağına özgü bir lezzet olan bahar pilavının tarifi, ismini duyunca gözünüzde canlanmıştır. Çünkü baharın doğamızı yeşillendirmesi, canlandırması gibi bahar pilavı da sofralarımıza taze yeşilliklerin ferah dokunuşunu getiriyor. Marmara bölgesi mutfağından tam bir bahar yemeği olan tarifimiz, baklanın eşsiz aroması ile zenginleşiyor. Bu yüzden de zaten bazı yerlerde pirinçli bakla yemeği olarak da geçiyor. Eğer pirinç miktarını azaltıp bakla miktarını biraz artırsanız bahar pilavının pirinçli bakla yemeğine dönüşmesi oldukça kolay! Taze yeşillikleri pilav tarifinde kullanmak fikri size lezzetli bir öneri gibi geldiyse, dereotlu ve lor peynirli bulgur pilavı tarifimiz ile Hıdırellez pilavı tarifimize bakmadan da geçmeyin! Bahar pilavı sizin için fazla yeşillikli geldiyse ve daha baharatlı yoğun aromalı tarifler arıyorsanız, avgan pilavı ve alatlı pilavı tariflerimize göz atın! Malzemeler hazırsa bahar pilavının yapılışına geçelim mi, ne dersiniz? ● İlk olarak derin bir kase içine limonlu su hazırlayın. ● Taze baklaların uçlarındaki sivri kısımları kesin. ● Uç kısmı alınan baklaları, dilediğiniz uzunlukta kesin ve ilk başta hazırladığınız limonlu suyun içine alın. Limonlu su, taze baklaların beklerken kararmasını önleyecektir. ● Doğrama işlemi tamamlandıktan sonra baklalar limonlu sudan çıkarılır ve soğuk sudan geçirilir. ● Yıkanmış ve doğranmış taze bakla, pişirmek için kullanılabilir. ● Bahar pilavındaki gibi taze baklanın sadece içi kullanılacaksa; uçlarını kestiğiniz bakla kabuğunun yanlarındaki kılçıkları temizleyin. Kılçıkları temizleyince kabuğu kolayca açabilirsiniz. ● Kabukların içindeki yeşil bakla tanelerini elinizde limonlu suyun içine atın ve biraz bekledikten sonra yıkayıp pişirin.

Bahar Pilavı Tarifi Malzemeleri

  • 500 gram (g) taze bakla içi
  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım demet dereotu
  • 3 dal taze soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Bahar Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Önceden pirinçler az tuz ve ılık suyla 30 dakika ıslatılıp suyu süzülür.
  2. 1/2 kg bakla kabukları soyularak yıkanır. Dereotu, soğan ince kıyılır.
  3. Kaynar suyun içinde, ayıklanmış baklaları haşlayın. Süzün.
  4. Tereyağı ve pirinçleri 10 dakika kavurun. Pirinçler beyazladıktan sonra tuz ve sıcak et suyu ekleyin. Kısık ateşte, 15 dakika suyunu çekinceye kadar pişirin.
  5. Tencerenin kapağını alıp, üzerine haşlanmış bakla, kıyılmış taze soğan ve dereotunu ekleyin. Dikkatlice bir tahta kaşıkla karıştırıp, üzerini bir bezle kapatarak 20 dakika demlemesi için bırakın.
  6. Sıcak olarak servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Bahar Pilavı Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

03Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020