En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Baklava Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Baklava Tarifi
Baklava Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 45 dk

Kaç Kişilik : 12

Baklava Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Tatlı denince akan sular durur. Meyveli tatlılar, pastalar, çikolatalı tatlılar diye giden tatlı kartelasının popülerlikte ilk sıralamasını, sütlü tatlılar ve şerbetli tatlıların rekabeti kapar. Belki de sorsak, 10 kişiden 8’inin favorisi şerbetli veya sütlü tatlılar çıkar. Sütlaçları, pudingleri ellerinin tersiyle itiveren kişilerin gönüllerini yapacağız bugün. Bugün, şerbetli tatlıların en popüleri, baklava tarifi yapıyoruz! Baklava denince tabii akıllarda bir sürü çeşit canlanıyor ilk etapta. Baklava çeşitlerinden ufak bir bahsedelim mi? Fıstıklı baklava ve cevizli baklava, baklavanın en yaygın versiyonları. Şöbiyet ve fıstıklı sarma Antep fıstığı hayranlarını mest ederken soğuk baklava, sıcak yaz günlerinin favori lezzeti. Bu çeşitler baklava kesimiyle de ayrıştırılabiliyor, havuç dilim baklava gibi. 🙂 Peki lezzeti dillere destan baklava nasıl yapılır? İki seçeneğimiz var burada. El açması hamurla veya hazır baklava yufkası kullanarak. İlki çok daha fazla sevilse de maalesef pratik değil. El açması hamurla yapılan baklava, günün yoğunluğunda zor hazırlanmasının yanı sıra biraz deneyim de istiyor. Ee hal böyle olunca hazır baklava yufkası kullanmak hem pratiklik hem de hız için olmazsa olmaz adım. 🙂 Baklava yapımına geçmeden hemen önce sizi üç leziz tarifle daha tanıştıralım! İlginç sunumuyla gazete baklavası tarifi, şerbetle sütün enfes uyumundan doğan Sütlü Nuriye tarifi ve çıtır çıtır bir lezzet olan dondurmalı çıtır baklava dilimleri tarifi, çay saatlerinizin yeni gözdeleri olacak. Baklava tarifi, bir fincan çayla çok yakışacak, tadına doyum olmayacaktır. Peki yeni deneyimlere açık mısınız? Mesela bir bardak ayrana? Baklava, yanında servis edilecek bir bardak ayranla çok yakışıyor. Baklavanın şerbeti yoğun geldiği anda ayranın ferahlatan tuzlu tadı damakları temizleyip bünyeyi tazeleyecek. Denemeden geçmeyin! 🙂 Baklava tarifimizin yapılış aşamalarındaki püf noktası, yufkaların yağlanmasıyla alakalı. Baklava yufkalarını teker teker yağlarken bir fırça kullanmanız, her noktaya eritilmiş tereyağının geldiğinden emin olmanız çok önemli. Ayrıca içine koyacağınız Antep fıstıklarının bir kısmını ayırıp servis esnasında baklavanın üzerine serperseniz sunuma çok yakışacaktır. 🙂 Lezzetine kelimelerin kifayetsiz kaldığı Antep fıstıklı baklavanın bir dilimi ortalama olarak 115 kaloridir. Dört dilimden oluşan bir porsiyon da 460 kaloriye tekabül etmektedir. Diyetlerin baş düşmanlarından olan Antep fıstıklı baklavayı, özellikle kalori alımınıza dikkat ediyorsanız dikkatli tüketmenizi öneriyoruz. 🙂  

Baklava Tarifi Malzemeleri

    şerbeti için

    • 5 su bardağı şeker
    • 5 su bardağı su
    • 1 yemek kaşığı llimon suyu

    üzeri için

    • 200 gram (g) Antep fıstığı içi
    • 250 gram (g) eritilmiş tereyağı
    • 1 paket Algida Maraş Usulü Bol Kaymak

    Hamuru için

    • 1 paket baklava yufkası

    Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Su ve şekeri orta ateşte kaynatın, kaynayınca altını kısıp 5′ pişirin.
    2. Altını kapatıp limon suyunu ekleyin ve karıştırın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Fırını 180 dereceye ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın.
    3.  
    4.  
    5.  
    6.  
    7.  
    8.  
    9.  
    10.  
    11. Baklava yufkalarının yarısını, eritilmiş tereyağı ile teker teker yağlayarak üst üste dizin. Antep fıstığı serpip, süslemek için bir kısmını ayırın. Kalan yufkaları aynı şekilde yağlayarak dizin.
    12.  
    13.  
    14.  
    15.  
    16.  
    17. En son üst kısmını da yağlayıp başak şeklinde kesin. 45′ fırınlayın. Sıcakken şerbetini ekleyip oda sıcaklığında bekletin. Fıstık ve Algida Maraş Usulü Bol Kaymak Dondurma ile servis edin.
    18.  
    19.  
    20.  
    21.  

    Afiyet olsun! Baklava Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    03Knorr ile Yöresel Tarifler

    Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020