En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Balaban Köfte (Balaban Kebabı) Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Balaban Köfte (Balaban Kebabı) Tarifi
Balaban Köfte (Balaban Kebabı) Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Balaban Köfte (Balaban Kebabı) Tarifi. Köfteler bizim mutfağımızın en sevilen ve pratik tariflerinden! Her yöreye ve damak tadına özel sayısız köfte çeşidinin olması da bunun en büyük kanıtı bizce. Yanında istediğiniz salatayı ya da yan yemeği servis edebileceğiniz ızgara köfte ya da köftenin ferah hali yoğurtlu kebap en bilinen çeşitleridir. Bugün size anlatacağımız Balaban köfte tarifi de aslında yoğurtlu kebaba benziyor. Ama Balaban köfte sosu ile bambaşka bir lezzeti bizlere tattırıyor! “Balaban köfte nedir?” diye soracak olursanız, tabağın en altına yerleştirilen pidelerin üzerine et suyu gezdirildikten ve yoğurt ile domates sosu eklendikten sonra en üste köftelerin servis edilmesi ile ortaya çıkan muhteşem tariftir! Köfte tariflerini seviyorsanız sizi klasiklerden birine davet edelim: Beyti köfte! Tam ölçülü tarifimize mutlaka göz atın! Balaban kebabı olarak da bilinen Balaban köftesi bir Eskişehir tarifidir. Orijinal tarifinde ise köftelerin üzerine döküm ütü ile bastırılır ama artık daha pratik olan döküm tavada pişirme yöntemi yaygınlaşmıştır.   Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Balaban Köfte (Balaban Kebabı) Tarifi Malzemeleri

  • 500 gram (g) dana kıyma, az yağlı
  • 1 adet soğan, rendelenmiş, suyu sıkılmış
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber

Sos için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 adet domates, büyük boy, rendelenmiş
  • Çeyrek tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı su

Servis

  • 1 su bardağı yoğurt, çırpılmış
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet tırnak pide
  • 1 su bardağı Knorr Kemik İlik Suyu
  • 10 adet sivri biber
  • 1 adet domates

Balaban Köfte (Balaban Kebabı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kap içerisinde köfte malzemelerini ekleyip iyice yoğurun.
  2. Islak elle küçük toplar alıp, ince yuvarlak yassı köfteler hazırlayın. Kenara alın.
  3. Domates sosu için ayçiçeği yağını soslukta ısıtın.
  4. İçerisine salçaları ekleyip, orta ateşte 2 dakika çevirerek kavurun.
  5. Domates rendesini ekleyip, karıştırın. 2 dakika pişirip, su ve tuz ekleyin.
  6. Kıvam alana dek altı kısık olarak yaklaşık 5 dakika pişirip, ocaktan alın.
  7. Izgarayı ısıtıp, teli yağlı bir havlu ile yağlayın.
  8. Köfteleri dizip, her bir yüzünü 2’şer dakika kızartın. Kenarda domates ve biberleri de közleyin.
  9. Üzerine pideleri ekleyip ısıtın, küp doğrayıp tabağa dizin.
  10. Pidelerin üzerine ısıtılmış kemik suyunu gezdirin.
  11. Üzerine çırpılmış yoğurt ve domates sosunu ilave edin.
  12. Köfteleri dizip, üzerine tereyağı gezdirin.
  13. Yanında közlenmiş biber ve domatesle servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Balaban Köfte (Balaban Kebabı) Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020